Lentefeesten De Dösvlègels

BEEK - Voorzichtig wordt alles weer een beetje het oude. Nog niet zo lang geleden was het nog ondenkbaar om een carnavalsfeest te organiseren voor jong en oud. Inmiddels kan dit weer en daarom zal C.V. De Dösvlègels in het weekend van 20,21 en 22 mei de lentefeesten organiseren met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Vrijdag 20 mei “Buukskes en Beugels!” “Dit wil niet zeggen dat je alleen mag komen als je een buukske onder de trui hebt of een beugel in de mond” aldus president Patrick Ketels. Op deze avond zal door de boekjescommissie het eerste carnavalsboekje worden aangeboden aan Jeugdprinses Lisa de 1ste en haar gevolg.
Normaal is de presentatie van het boekje altijd een besloten feestje en is dit dus een unieke kans om hier bij te zijn. Naast deze presentatie zal er nog een leuk verassingsoptreden zijn. Geen avond met keiharde muziek maar wel veel gezelligheid. Het bier zal niet uit de tap komen maar uit groene beugelflessen. Ketels: “Vandaar ook de naam Buukses en Beugels”. De zaal is geopend vanaf 19:41 en het programma start om 20:11. De entree is gratis maar aanmelden is verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar info@dosvlegels.info..

Foute avond
Zaterdag 21 mei “Foute carnavalsavond”. De zaterdag met de carnaval staat normaal in het teken van het straat versieren en het kafbal. Ketels vind het mooi om altijd alle versierde straten weer te zien: “Wij roepen buurten in Beek en Loerbeek dan ook op om op deze dag hun straat te versieren en er een gezellige middag van te maken.”
In de avond is dan de Foute carnavalsavond, “Het kafbal hebben we onverwachts nog in februari kunnen organiseren dus moesten we een andere naam verzinnen.”
Op deze avond wordt de muziek verzorgt door de band Tijgerbrood en DJ Guus. Daarnaast zal er nog een spectaculair optreden zijn van de Beat Crooks.
De avond is alleen toegankelijk met een geldige entreekaart, welke nog te koop zijn bij De Jager Living in Beek. Entreekaarten kosten 10 euro, maar zijn gratis voor leden en kosten 8 euro voor donateurs (op vertoon van de leden-/donateurskaart). Op de avond zelf is er geen kaartverkoop aan de deur. De zaal is geopend vanaf 19:49 en het programma start om 20:11 uur.

Optocht
Zondag 22 mei “Verbroederingsoptocht en Vlèggie’s Familiedag” Tijdens carnaval is er altijd een grote Rosenmontag optocht in Beek en Loerbeek met een groot aantal deelnemers. Door de onzekerheid omtrent corona hebben veel groepen geen wagens gebouwd of op een kleinere schaal. “Wij verwachten dan ook een iets meer ‘klein maar fijn’ optocht dan ‘groots en meeslepend’, al moedigen wij een ieder aan om de creativiteit de vrije loop te geven en veel kleur, humor en enthousiasme toe te voegen aan de optocht.” aldus Wouter Tomassen, namens C.V. De Dösvlègels belast met de organisatie van de optocht. “We zullen ons daarbij vooral richten op de Beekse en Loerbeekse groepen. Mede ook vanwege de afsluiting van de Sint Jansgildestraat zal er een andere route worden gereden en zullen we opstellen op de parallelweg naast de Arnhemseweg in Beek.”. De optocht zal starten om 13:11. Opgeven voor deelname aan de optocht kan via de website van C.V. De Dösvlègels. Daar is ook de volledige route van de optocht te vinden.
Na afloop van de optocht, omstreeks 15:11, is er "Vlèggie's familiedag” in het Gildehuis. Hierbij zijn er leuke activiteiten voor de kleinere Vlègels. Er zijn diverse springkussens en er zal een optreden van een clown zijn. Het feestweekend zal omstreeks 18:41 worden afgesloten met het traditionele pop verbanden.