Dodenherdenking in Zeddam

ZEDDAM - Na enkele jaren van herdenken in de beperking van de coronapandemie, kan in Zeddam gelukkig weer een dodenherdenking gehouden worden voor belangstellenden. 

Het jaarthema is "Vrijheid in Verbondenheid”. De dodenherdenking vindt plaats bij het vernieuwde oorlogsmonument op de Paasberg in Zeddam op woensdag 4 mei.
Genodigden en belangstellenden worden verzocht zich om 19.00 uur te verzamelen op het Gerrit Varwijk plein te Zeddam. Vandaar vertrekt de stille tocht om 19.15 uur naar het oorlogsmonument op de Paasberg aan de Bovendorpstraat. Op deze plaats worden de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht en allen die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.
Bij het monument worden onder andere 2 minuten stilte in acht genomen en zullen er kransen en bloemen worden gelegd. Er wordt herdacht met woorden, vaandels èn het luiden van de klok die aan het monument is toegevoegd.
In samenwerking met diverse verenigingen uit Braamt en Zeddam heeft het 4 mei comité deze dodenherdenking vorm kunnen geven. Bij de herdenking zijn ook de twee basisscholen uit genoemde plaatsen betrokken. Er zullen enkele kinderen uit de hoogste groepen een gedicht voordragen. Tevens zal een afgevaardigde van de gemeente Montferland spreken en een afgevaardigde van onze geloofsgemeenschap. Aan het eind van de herdenking is er voor ieder de gelegenheid om langs het monument te lopen en stil te staan bij de gevallenen. Na de herdenking worden er bloemen gelegd op de diverse oorlogsgraven in Zeddam door het 4 mei comité.