Bergh’s Vocaal uit ’s-Heerenberg maakt zich op voor het Voorjaarsconcert. Foto: PR
Bergh’s Vocaal uit ’s-Heerenberg maakt zich op voor het Voorjaarsconcert. Foto: PR

Bergh’s Vocaal naar Stokkum voor Voorjaarsconcert

STOKKUM/'S-HEERENBERG - Op zondag 22 mei komt gemengd koor Bergh’s Vocaal uit ’s-Heerenberg naar Stokkum voor een Voorjaarsconcert. Het concert duurt ongeveer een uur en bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een aantal volksliederen uit het oude Engeland, Ierland en Schotland. Na een korte adempauze kan er vervolgens geluisterd worden naar (volks)liederen uit o.a. Noorwegen, Zweden en Finland. Het koor staat onder leiding van dirigent/pianist Ben Simmes. Het concert begint om 12.00 uur in de Sint Suitbertus kerk aan de Pastoor van Sonsbeeckstraat 24 in Stokkum. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

De leden van gemengd koor Bergh’s Vocaal hebben inmiddels al weer de nodige repetities achter de rug. Het is niet zo dat er tijdens de lockdowns helemaal niets gedaan werd. Dirigent Ben Simmes heeft er voor gezorgd dat de leden ingezongen partijen kregen, zodat er thuis toch gezongen kon worden. Maar iedereen was het erover eens: in je eentje oefenen is minder leuk, je gaat uiteindelijk voor het samen zingen en het voorbereiden op een concert. Corona stak ook een stokje voor een vijftal concerten en de viering van het 35-jarig bestaan kwam eveneens te vervallen.

Volle agenda
Inmiddels is de concertagenda voor dit jaar flink gevuld: zondag 24 april stond het koor, samen met nog honderd zangers/zangeressen van diverse koren, op het podium van schouwburg Amphion voor een herdenkingsconcert van de bombardementen op Doetinchem in 1945. Organisator van dit evenement was het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, dat het koor en de solisten begeleidde.
Bergh’s Vocaal is aangemeld voor deelname aan het Korenfestival tijdens het Mechteld ten Ham weekeinde op zondag 21 augustus en er staat een Najaarsconcert op 16 oktober en een Kerstconcert in de Walburgiskerk in Netterden op 11 december op de agenda. De afsluiting van het jaar heeft plaats in de kerk te Zeddam op 26 december. Het koor werkt dan mee aan het concert van Harmonie KNA.

Vocale versterking gezocht
Het koor hecht grote waarde aan de kwaliteit van de koorklank, maar ook aan gezelligheid en aandacht voor elkaar. Denk hierbij o.a. aan een kooruitje. Om de kas te spekken worden op de koningsmarkt in 's-Heerenberg allerlei spullen aan de man gebracht.
Bergh's Vocaal werkt elke donderdag van 18.30 uur tot 19.40 uur aan een heel divers repertoire onder leiding van Ben Simmes. Locatie is de Amphion Muziekschool, Plantsoensingel Zuid 36 in ’s-Heerenberg.
Het repertoire bestaat uit klassieke werken, maar ook populaire muziek ligt het koor goed. Soms worden de liederen à capella uitgevoerd, maar vaak laat het koor zich begeleiden door het pianospel van dirigent Ben Simmes.
Bergh’s Vocaal wil zich graag versterken met een hoge sopraan, een lage alt, een diepe bas en een hoge tenor. Ben je goed bij stem en kun je wekelijks repeteren op donderdagavond, neem dan contact op met het secretariaat: Ria Hendricksen-Kluitman, telefoon 06-18297763, email info@berghsvocaal.nl of kijk op www.berghsvocaal.nl.