Vijf nieuwe ereleden en twee decorandi Gouden Isodorus

Huldigingen tijdens jubileumweekend St. Isodorus

OUD-DIJK - Rond de vijftig leden waren op donderdagavond 21 april in Partycentrum Plok aanwezig bij de algemene ledenvergadering van de schutterij St. Isodorus. Tijdens deze vergadering zijn de namen bekendgemaakt van vijf nieuwe ereleden van de schutterij, ook werd bekend welke twee leden de de Gouden Isidorus ontvangen. Het gaat om vijf leden met ieder een lange staat van dienst binnen de vereniging: Erik Berendsen, Alfred Gies, Piet Hendriks, Harrie Loeters en Piet Strooker. Tijdens het Jubileumweekend zullen bij  op zaterdagavond 14 mei in de feesttent aan de Dijksestraat de bijbehorende versierselen worden opgespeld. Ab Reuling en Gerard Loeters hebben zich meer dan veertig jaar ingezet voor de schutterij en zijn nog steeds volop actief voor de vereniging, daarom komt Ab en Gerard met recht het dragen van de Gouden Isidorus toe. Ook deze onderscheiding zal op zaterdagavond 14 mei in de feesttent worden opgespeld.

De beide koningen Xeno Hildering en Ronnie Jansen hebben aangegeven dat ze in dit voor hen bijzondere koningsjaar ook iets bijzonders en betekenisvol willen doen. En dan specifiek voor mensen in de omgeving die wat extra aandacht en een hart onder de riem verdienen. In gesprek met een delegatie van het bestuur is de keuze gevallen op het tijdens ons Jubileumweekend aanbieden van een vendelhulde aan de bewoners en medewerkers van Zozijn, de Meulenvelden en de Poort van Diem. Voor bewoners en medewerkers van de Meulenvelden en de Poort van Diem wordt bovendien voor een feestelijke traktatie gezorgd. Het bestuur: "Na de, zeker voor hen, zware coronatijd is deze geste absoluut op zijn plaats. We danken onze koningen voor dit initiatief waardoor het Old-Dieks naoberen wederom meer inhoud heeft gekregen."

Samen schutteren
De wedstrijden op zondagmiddag op het feestterrein worden gespeeld in teamverband, onder het motto Samen Sterker. De teams bestaan uit drie personen. Men mag aan meerdere teams deelnemen. Voor volwassenen (vanaf 16 jaar) bedragen de kosten per team 5 euro. De onderdelen waaraan deelgenomen moet worden zijn: schieten op lepels bij de schietmast, ringrijden en lasergeweerschieten. Voor de jeugd (tot en met 15 jaar) bedragen de kosten per team 3 euro. De onderdelen waaraan deelgenomen moet worden zijn: paintball, luchtgeweerschieten en ringrijden. Voor de jongste jeugd staat er een springkussen waar zij hun energie op kwijt kunnen.

Wie worden de nieuwe keizers van St Isidorus?
Zes jaar geleden wisten Alexander Gies (bij de schutters) en Lesley Loeters (bij het ringrijden) de felbegeerde keizerstitel in de wacht te slepen. Met een jaar uitstel treden de koningen van de afgelopen zes jaar met elkaar in het strijdperk om de keizerstitel in de wacht te slepen. Bij de schutters zijn dat de oud-koningen Dennie Gies, Mark Vermeulen, Rik Loeters, Thomas Gies en de huidige schutterskoning Xeno Hildering. Bij het ringsteken zijn dat de oud-koningen Remond Tinneveld, Niels Hendriksen, Michel Tinneveld, Servie Loeters en de huidige ruiterkoning Ronnie Jansen. Op zondag 15 mei vindt de strijd plaats.

Muziek
Zowel voor de zaterdagavond als zondag overdag is er in de feesttent muziek geregeld. Zaterdagavond 14 mei gaat coverband Intensifier. Op zondagmiddag 15 mei is DJ Guus van de partij.

Zaterdag 14 mei: feestavond
18.30 uur: verzamelen van de gehele schutterij bij de feesttent aan de Dijksestraat. 19.00 uur: aanvang rondgang door de Kerkwijk met daarbij een vendelhulde voor de medewerkers en bewoners van Zozijn. 20.00 uur: aanvang feestavond in de feesttent aan de Dijksestraat (toegang gratis) met huldiging van de nieuwe ereleden en dragers van de Gouden Isidorus. Aansluitend vendelhulde en gelegenheid tot feliciteren. Vervolgens feest met coverband Intensifier. 00.30 uur: einde.

Zondag 15 mei: wedstrijden
8.30 uur: verzamelen van de gehele schutterij bij de feesttent aan de Dijksestraat. 9.00 uur: vertrek naar de Mariakerk voor een feestelijke eucharistieviering. 9.30 uur: eucharistieviering in de Mariakerk. 10.30 uur: vertrek schutterij voor rondgang. 10.45 uur: vendelhulde bij Meulenvelden en aanbieden taart voor bewoners en medewerkers. 11.30 uur: vendelhulde bij Poort van Diem en aanbieden taart voor bewoners en medewerkers. 12.30 uur: aankomst bij de feesttent. 13.00 uur: openingsschot en steken eerste ring door de keizers, daarna aanvang van de Samen Sterker wedstrijden. 13.30 uur: aanvang wedstrijden om het keizerschap. Vanaf 13.30 uur: muziek van DJ Guus. 16.00 uur: kampen Samen Sterker wedstrijden jeugd en volwassenen, direct aansluitend prijsuitreiking, daarna aanvang kampen wedstrijden om het keizerschap. 17.00 uur: installatie van de nieuwe keizers. 18.00 uur: sluiting jubileumweekend.