Jorick Kok (links) met zijn broer Jesper (midden) en neef Rody Elting:
Jorick Kok (links) met zijn broer Jesper (midden) en neef Rody Elting: "Om dit samen met mijn familie te doen maakt het extra speciaal. Als oudste van de drie ben ik trots op de jongens.” Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

FC Bergh eerste Achterhoekse kampioen

Kroon op werk van trainer Remco de Poel

's-HEERENBERG - Op een bomvol sportcomplex wist FC Bergh afgelopen donderdagavond het kampioenschap in de 4e klasse C in de wacht te slepen. Door een heldere 7-1 overwinning op voetbalvereniging Etten is de fusieclub niet meer te achterhalen door naasten concurrent AD'69. Daarmee is het de eerste voetbalclub in de Achterhoek die het kampioenschap veilig heeft gesteld.

Door Marlous Velthausz

FC Bergh had al een wedstrijd eerder kampioen kunnen worden, toen het overtuigend won van subtopper 't Peeske uit Beek. Echter won AD'69 uit Aalten ook haar wedstrijd en dus konden de kampioensfestiviteiten nog even de ijskast in. 

In eigen hand
Donderdagavond startte de tweede kans om het kampioenschap over de streep te trekken, thuis tegen vv Etten. Dit keer hadden de mannen van trainer Remco de Poel alles in eigen hand.
De wedstrijd begon stipt om 20.15 uur en na een wat stroef begin, kwam de doelpuntenmachine weer op stoom. De voorhoedespelers Jort Hunting en Victor Steinhauer zorgden er voor dat de blauw-zwarten al met 4-0 de rust in konden gaan. Ondertussen werden de bloemen alvast klaargezet en kon de deejay beginnen met opbouwen. Ook de tweede helft was de ’s-Heerenbergse club heer en meester. Op een foutje in de defensie na, eindigde de pot in 7-1. Luid vuurwerk en gejuich waaide over de kasteelstad.

Opzienbarende zegereeks
Het eerste elftal van FC Bergh kan terugkijken op een uiterst succesvol seizoen, waarin tot dusver slechts twee keer werd verloren. De eerste nederlaag werd in oktober geboekt tegen 't Peeske. Deze nederlaag luidde ook meteen de ondergang in van toenmalig coach Patrick Baltus uit Babberich. Door een vermeende kopstoot tegen een speler van de Beekse club en door akkevietjes binnen de vereniging werd Baltus eerst op non-actief gezet en later zelfs ontslagen.

Platte wagen,
dj, schaal en
speciale
shirts na
eclatante
zege op
VV Etten


Remco de Poel, die tot dan toe assistent was, nam direct het stokje over en wist het team de juiste kant op te duwen. Met geringe persoonlijke instructies werd het team gewezen op hun uitzonderlijke kwaliteiten en dat leidde tot een opzienbarende zegereeks. Waar FC Dinxperlo uitglijder na uitglijder maakte, bleven AD'69 en 't Peeske nog enigszins in het spoor, maar al snel ontstond er een onoverbrugbaar gat van veertien punten. En na puntverlies donderdagavond werd het gat zelfs zeventien punten. De kampioensshirts, een deejay en de platte wagen konden al besteld worden.

Kampioenschaal
Donderdagavond konden alle plannen de ijskast uit en barstte na het laatste fluitsignaal het feestgedruis los. Uit handen van voorzitter Jos Marissink ontving aanvoerder Mick Keizer een heuse kampioensschaal.
Samen met vele supporters werd in het clubgebouw nog lang geproost op de eerste titel sinds het ontstaan van de fusieclub. Door al het enthousiasme heeft de schaal het echter moeten ontgelden, maar dat kon uiteindelijk de feestvreugde niet bederven.

De selectie en staf hielden de daaropvolgende dagen nog een speciaal kampioensfeest, waarin onder andere de 's-Heerenbergse horeca aangedaan werd en waarin een rondgang werd gemaakt op de 'platte wagen'.

Meer foto's op:


www.montferlandjournaal.nl