The Prom.
The Prom. Roy Beusker

Amphion lanceert theaterprogramma

Cultuur

DOETINCHEM – Het nieuwe theaterprogramma van Amphion is bekend. Je kunt vanaf augustus weer komen genieten van de allerbeste voorstellingen. Het nieuwe seizoen start in augustus en is op maandag 23 mei – de eerste helft van het seizoen - in de reguliere verkoop gegaan. Theaterdirecteur Charles Droste tipt een aantal voorstellingen.

“Het is weer gelukt om een heel gevarieerd aanbod aan voorstellingen naar Doetinchem te halen. Het is een prachtig programma geworden met zowel ruimte voor onbekend talent, als grote namen als Brigitte Kaandorp, Guido Weijers, Claudia de Breij en Simone Kleinsma”, vertelt Droste. Een voorstelling die hij zéker tipt is de door recensenten bejubelde en met vijf sterren beoordeelde voorstelling The Roaring Twenties van Släpstick. “Dat is zo’n unieke combinatie van briljante muzikaliteit en razendsnel opvolgende hilariteit. Dat moet je echt meemaken”, legt Droste uit. “Wat zij op de planken brengen is van wereldklasse uit Nederland.”
Wil je nog een feestje bouwen? Zet dan ook The Prom in je agenda. Dit is het ultieme musicalfeest voor jong en oud met o.a. Pia Douwes in de hoofdrol. “Geweldig dat deze Broadway-musical nu in een Nederlandse versie verschijnt. Reken op swingende muziek, veel humor en natuurlijk een hartverwarmend verhaal.”
“En kom ook zeker naar het verbazingwekkende Naturally 7!”, vervolgt Droste. De zangroep combineert in hun voorstelling Get Up Stand Up meerstemmige zang met human beatboxing. “Ze bootsen met hun stem elk denkbaar muziekinstrument na en klinken a capella als een fantastische band. Je moet het zien om het te geloven.”
Volgend seizoen komt ook MOMIX eindelijk weer naar de Achterhoek. Droste kan niet wachten om dit bijzondere dansgezelschap weer te mogen verwelkomen. “De voorstellingen zijn altijd een lust voor het oog. Ook deze voorstelling ALICE over het leven van Alice in Wonderland zit weer boordevol illusionistische hoogstandjes, fantastische visuele effecten en betoverende kostuums.”
Ook op cabaretgebied komen er weer een aantal verrassende acts naar Amphion. “Ik tip zeker Jan Beuving, Micha Wertheim en Joost Spijkers. En nog even voor de muziekliefhebbers: Bruce & Wij, Malford Milligan & The Southern Aces en Mell & Vintage Future zijn zeer de moeite waard.”
Natuurlijk is ook dit seizoen weer een uitgebreid serieaanbod samengesteld waarin je met een fijne korting naar een reeks voorstellingen gaat. Kies voor een van de Avonturenseries en je wordt vier avonden verrast door een upcoming cabaretier. Geniet bij de Groot Klassiek-serie van vijf prachtige concerten van Phion of boek de vier voorstellingen tellende Toneelserie met onder meer Hoog Spel (met o.a. Johnny Kraaijkamp) en Komt een vrouw bij de dokter (naar de bestseller van Kluun).

Alle voorstellingen tot en met december 2022 zijn in de reguliere verkoop. In augustus gaat het tweede deel van het theaterseizoen in de verkoop, dan verschijnt ook de vertrouwde Klein Klassiek-serie.


amphion.nl/theater