Groepsfoto. Foto: PR

Groepsfoto. Foto: PR

Internationale jongeren bij
Rotary Bergh

'S-HEERENBERG - Een groep van 15 internationale jongeren verbleef op uitnodiging van Rotary Bergh 5 dagen in de regio. De 7 jongens en 8 meiden tussen 17 en 20 jaar kwamen uit 12 verschillende landen. Van Israël tot Finland, van Turkije tot Spanje. Duurzaamheid was het centrale thema tijdens hun verblijf. Zo werden een groot waterproject bij Nijmegen en innovaties op de Universiteit Wageningen bezocht. Ze lieten zich ook uitgebreid informeren over de ecologische landbouw op het prachtige landgoed Sevenaer in Zevenaar.

En natuurlijk was er ook voldoende tijd om samen te chillen en plezier te maken. De jongeren hebben nieuwe vriendschappen gesloten over de grenzen heen. Ook met de Rotary-gastgezinnen waar ze een aantal dagen hebben verbleven.
Op de afscheidsavond werd ook een Franse stagiaire uitgezwaaid die via het Rotary project 'Next Generation Service Exchange' 2 maanden werkervaring heeft opgedaan. Vanuit haar opleiding in internationale handel en marketing werkte ze die periode bij Don Trucking in Ulft. En verbleef op vier gastadressen waar ze de Nederlandse cultuur kon ervaren.
Ze vatte haar ervaring op de afscheidsavond samen met de woorden '…it was an incredible adventure..... I will come back to France as a brand new person!'  (het was een ongelofelijk avontuur .. ik ga als een gloednieuwe persoon terug naar Frankrijk).