Jurgen Straatsma van Primera de Moriaan voor de wand met cadeauartikelen. Na de verbouwing is het assortiment flink uitgebreid.

Jurgen Straatsma van Primera de Moriaan voor de wand met cadeauartikelen. Na de verbouwing is het assortiment flink uitgebreid.

Frisse start voor Primera de Moriaan

DIDAM - Op 11 juli sluit Jurgen Straatsma van Primera de Moriaan in Didam een vervelende periode af. Corona, een ramkraak, de straat die maanden dicht zat, het drukte nogal een stempel. Een frisse start, Primera viert het met acties voor de klanten. 

"Het is dubbel feest", zegt Jurgen. "We vieren de verbouwing van onze winkel en dat de straat weer opengaat. Onze klanten krijgen een leuke linnen zomertas bij 10 euro aan tijdschriften. Veel tijdschriften brengen nu een zomerboek uit, lekker om aan het strand te lezen. Je kunt ze dan meenemen in een tasje met een leuke opdruk. Het is een landelijke actie die Primera elk jaar doet, maar wij hebben extra veel tassen ingekocht. Vorig jaar was deze actie er niet en onze klanten waren daarover nogal teleurgesteld."

Een andere actie doet Primera samen met Hallmark: Bij aankoop van twee wenskaarten mag een klant gratis een rol inpakpapier uitzoeken: "Ook daarvan is extra ingekocht, zodat we de actie de hele zomer kunnen laten doorlopen. Er is geen einddatum. Op is op!" In de vakantieperiode hebben mensen vaker een pasfoto nodig voor een paspoort, identiteitsbewijs of museumkaart. Jurgen heeft daarvoor ook een leuke aanbieding, pasfoto's kosten tot 1 september niet 8,95, maar 6,95 euro.

Tegenslag
Het zat Jurgen Straatsma niet mee. Twee jaar regelmatig lockdowns door corona en net toen de winkelweer open mocht, ging de straat dicht. Alsof dat niet genoeg was, was er op 9 februari ook nog een inbraak. "Dat is al wel eerder gebeurd, maar de klap kwam dit keer door al het gedoe rondom corona extra aan." Jurgen heeft trouwens alle lof voor de manier waarop de werkzaamheden in de straat zijn verricht. "We wisten al vijf, zes jaar dat het zou gebeuren. Maar na corona was het even extra lastig. Je mist natuurlijk omzet. De gemeente denkt wel goed mee en de communicatie met de werklui was erg fijn. Om ramkraken te voorkomen, krijgen we fietsenrekken en een stalen bloembak voor de winkel"

Verbouwing
De winkel werd in maart grondig verbouwd, die plannen lagen voor corona al klaar. De sigarettenverkoop verhuisde naar achteren en verdween achter gesloten deuren. "Dat is ook in het kader van de 'Rookvrije Generatie'. We hebben nu voor in de winkel meer ruimte om onze collectie boeken uit te stallen. Ook de tijdschriften presenteren we overzichtelijker. We hebben in de winkel een PostNL-punt, mensen kunnen hier hun online bestellingen halen en retour brengen en we hebben een geldautomaat in de winkel staan. Het basisassortiment cadeaukaarten en kantoorartikelen is hetzelfde gebleven."
Het assortiment cadeauartikelen is enorm uitgebreid. "We hebben leuke artikelen van 5,95 tot 34,95. euro Veel leuke kleine cadeautjes die je bijvoorbeeld geeft als je bij iemand op bezoek gaat. Ovenhandschoenen met grappige spreuken als je wordt uitgenodigd voor een barbecue, babyspulletjes voor een bezoekje aan vrienden met een baby. Woodwick heeft voor Primera een exclusieve lijn opgezet. Bijvoorbeeld geurkaarsen met een knisperlont. Keus uit zo'n tien verschillende geuren, als de kaars brandt, klinkt rustgevend geknisper. Binnenkort krijgen we een nieuwe lijn wellnessproducten: Treatments heeft onder andere badschuim, bodylotion, spray voor toilet en badkamer en geurkaarsen. Wat een blijvend succes is, zijn de producten van Pineut: Ingrediƫnten voor sangria en tapas. Zo zijn we wel klaar voor een fijne zomer, toch?"


FB: Primera de Moriaan