Wandelen met Trimclub De Bosrunners

BEEK - Bewegen is belangrijk om gezond en vitaal te blijven. Een tijdje geleden stond er in het Montferland Journaal een artikel over Trimclub De Bosrunners om vooral de ouderen meer in beweging te krijgen. 

Bij de trimclub denken ze dat er toch nog veel mannen zijn die wel zouden willen, maar deze stap nog niet durven te zetten. Tegen de echtgenotes van deze mannen zegt de De Bosrunners: 'Moedig je man aan om te gaan trimmen en jaag hem uit de luie stoel en stuur hem naar onze trimclub.' 

Iedere woensdag komen de leden om 10.00 uur met een kleine groep senioren bij elkaar bij Het Peeske in Beek en gaan daar allerlei lichte lichaamsoefeningen doen om vervolgens een korte of wat langere wandeling maken. Ook mannen die onder behandeling zijn van een therapeut en daar uitbehandeld zijn kunnen zich bij deze groep aansluiten.
Voor alle duidelijkheid: De Bosrunners is een trimclub die wekelijks in de Montferlandse bossen in de nabijheid van Het Peeske in Beek bij elkaar komt om daar te trainen onder leiding van een amateur-trainer. De groep bestaat uit mannen in de leeftijd van 60 tot 90 jaar en bestaat sinds 1995. Na afloop drinken zij op eigen kosten een kopje koffie om even na te praten. Aanmelden kan bij: Gerry Schlief, tel. 0316-531680 of Wim Gieling, 0316-531721. Maar op woensdagmorgen om 10.00 bij Het Peeske komen, zonder aanmelding, kan ook.