Bospadentoernooi: jeu de boules in het bos. Foto: PR

Bospadentoernooi: jeu de boules in het bos. Foto: PR

Jeu-de-boulen door de bossen

STOKKUM - Aan de bosrand van Stokkum is er op zaterdag 3 september een door Petanque Club Montferland georganiseerd open regionaal Jeu de Boules Bospadentoernooi. Het is een gezelligheidstoernooi midden in de natuur voor zowel de recreatieve als de gevorderde speler. De organisatie hoopt met dit evenement jong en oud kennis te laten maken met het spel petanque, een variant van jeu de boules. Iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen.

Het toernooi is een doublettoernooi, dat wil zeggen dat een team uit twee personen bestaat en dat er twee tegen twee gespeeld wordt. In totaal spelen deelnemers gedurende de dag vier partijen. Aan het toernooi kunnen maximaal 120 mensen deelnemen.
Aanmelden kan via de website van Petanque Club Montferland pcmontferland.nl. De kosten zijn 10,00 euro per team van twee personen, er is geen pin aanwezig. Op 3 september kunnen de deelnemers zich melden tussen 9.30 tot 10.15 uur. De opening van het toernooi is om 10.30 uur bij camping Brockhausen, Eltenseweg 20 in Stokkum. Er zijn verschillende prijsjes te winnen.
Voor de trek gedurende het toernooi zijn er broodjes, soep, koffie, thee en meer te koop bij foodtruck Het Brockhausje. Er is voldoende zit- en parkeergelegenheid en een toiletgebouw en EHBO zijn aanwezig.