Datum Tiroler Fest

DIDAM - De Vesters Walder Muzikanten houden wel van een feestje. Met het eerste original Tiroler Schützenfest hebben ze weer een nieuwe gelegenheid gevonden om de tent op de kop te zetten. Dit keer is de Didamse markthal locatie van het feest. In het artikel vorige week in deze krant ontbrak per abuis de datum van het evenement. Dat is op zaterdag 1 oktober.

Het feest begint om 20.00 uur en duurt tot 00.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Entree is 7,50 euro.  Kaarten zijn te bestellen via:


vwmkapel.nl/1e_original-tiroler_schutzenfest


Week tegen pesten

MONTFERLAND - Deze week is de week tegen het pesten. Kinderburgemeester Sander vindt dit een heel belangrijk onderwerp en heeft dan ook een plan om dit thema bij de kinderen van alle basisscholen onder de aandacht te brengen. Sander gaat op dinsdag 27 september langs op drie verschillende basisscholen: Basisschool Het Rondeel in Beek, Roncallischool in Zeddam en brede school de Ontdekking in Didam. De andere basisscholen krijgen allemaal een brief van Sander met daarin een poster en leuke gadgets. Hij hoopt dat hiermee het pestgedrag op scholen minder wordt. Kinderburgemeester Sander: "Als kinderburgemeester heb ik de kans om pesten onder de aandacht te brengen met het thema: 'Grapje! Moet toch kunnen?'"