Laatste rondleiding van dit jaar bij Natuurboerderij Wittenhorst

Landbouw Stokkum

STOKKUM - Natuurboerderij Wittenhorst is op zaterdag 8 oktober toe aan de laatste rondleiding van dit seizoen. Ank en Vincent zullen ingaan op de teelt van groenten en fruit en de verschillende abonnementen die zij aanbieden.

Op de natuurboerderij wordt geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur en de leefomgeving. Mensen die dit belangrijk vinden en graag hun eten uit de directe omgeving halen kunnen een abonnement nemen. Van mei tot november mogen de deelnemers zelf komen oogsten op het moment wanneer het hen het beste uitkomt. Ze kunnen groenten, fruit en kruiden uit de moestuin halen. Er zijn minimaal vijf verschillende groenten- of fruitsoorten per week. Wat ‘s ochtends nog op het land staat kan ’s avonds al op het bord liggen. Verser kan niet. De natuurboerderij biedt ook een eierabonnement aan en verder kan men er vlees bestellen. Zelf oogsten is niet verplicht: het is ook mogelijk om een pakket klaar te laten leggen bij een afhaalpunt in de buurt.
Wie eerst even wil kijken of het bevalt kan voor vier weken een proefabonnement groente en fruit nemen. Een groente- en fruitabonnement kost 6,25 euro per persoon per week voor 25 weken zelf oogsten. Een abonnement wordt afgenomen voor het hele seizoen (mei tot november) en kost 156,25 euro per volwassene. Wie later instapt betaalt dan alleen voor de weken waarin wordt geoogst. Voor kinderen of een gezinsabonnement gelden andere tarieven, evenals de pakketten die worden bij een afhaalpunt worden bezorgd. Komend seizoen biedt de tuin ruimte aan vijftien huishoudens met een zelfoogst-abonnement.
Wie meer wil weten over de boerderij, de werkwijze en de verschillende producten en abonnementen is welkom bij de rondleiding op zaterdag 8 oktober, van 14.00 uur tot 15.30 uur. Aanmelden is gewenst en kan per e-mail: info@natuurboerderijwittenhorst.nl of telefonisch op 06-8359 3945.


www.natuurboerderijwittenhorst.nl