KBO zet Averhof in bij eenzaamheidsbestrijding

Maatschappij Beek

BEEK - Wethouder Ingrid Wolsing van de gemeente Montferland en het bestuur van de KBO hebben afgesproken een proef op te zetten om de eenzaamheid onder voornamelijk senioren te bestrijden.

Vanaf 9 oktober kunnen inwoners van Montferland elke zondag in Gemeenschapshuus De Averhof in Beek terecht om gezellig samen te zijn. Met deze proef die tot het eind van het jaar loopt willen de gemeente en de KBO de behoefte peilen en bekijken hoe zij de mensen het beste uit hun eenzaamheid kunnen halen.
De KBO opent elke zondag om 9.00 uur de deuren van het gemeenschapshuus De Averhof. De aanwezigen volgen vanaf 9.30 uur gezamenlijk via een groot scherm de kerkdienst van de Gabriel parochie. Mensen die deze dienst niet willen volgen kunnen na afloop binnenstappen. Er wordt koffie/thee geschonken en een broodje geserveerd. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.
De gemeente Montferland zal mogelijk de KBO financieel ondersteunen maar de ouderenorganisatie heeft nog wel een aantal extra vrijwilligers nodig, om te serveren en voor andere hand-en-spandiensten. De KBO benadrukt dat iedereen welkom is, dus niet alleen KBO-leden. In ieder geval tot 1 januari volgend jaar is deelname geheel gratis.
Gemeenschapshuus De Averhof is gelegen aan de Pater Gerritsenstraat 5 in Beek. Meer informatie bij H.L. ter Voert, tel. 06-5435 8152.