Onderwijsgesprek bij Amphion

DOETINCHEM - Het eerste Onderwijsgesprek, een samenwerking van het onderwijsveld en Amphion Cultuurbedrijf, wordt gehouden op woensdag 12 oktober. Bert Wienen is de eerste hoofdgast in dit schooljaar.

Steeds meer kinderen lijken niet te voldoen aan de norm. Wat betekent dat voor het onderwijs, zorgkosten, gemeentebeleid en voor de kinderen zelf? Hoe gaat men om met tekort aan zorg, medicalisering en samenwerking tussen scholen en gemeenten? Onderwijswetenschapper, adviseur en onderzoeker Bert Wienen geeft een lezing waarin hij de toehoorders anders leert kijken naar het kind en de omgeving. Ook helpt hij organisaties met variƫteit in jongeren te omarmen in plaats van te medicaliseren. "Als onderzoeker werk ik aan de vraag waarom er in deze tijd zoveel kinderen zijn die jeugdhulp nodig hebben. Deze achtergrond zet ik in om de praktijk te veranderen. Zodat er minder kinderen opgroeien met het idee dat ze ziek zijn", aldus gastspreker
Met 'Het Onderwijsgesprek' organiseert Amphion meerdere keren per jaar inspirerende gesprekken op het snijvlak van onderwijs en samenleving. Dankzij de bijdrage van het onderwijsveld gratis te bezoeken voor professionals en belangstellenden. Aanvang van Het Onderwijsgesprek is om 20.00 uur. Reserveren: www.amphion.nl.