vervolg van pagina 1: Gerrit Vossers heeft eindelijk zijn 6320

In de video staat Vossers op de rotonde het weer te presenteren. Hij onderbreekt zijn presentatie als er twee John Deere trekkers voorbij komen. De uitspraken die hij vervolgens doet gingen het hele land door. ‘Poah’, ‘Een 6320’ en ‘Da’s mien merk’ komen nog geregeld voorbij.

Door Bart Sollman

De weerboer was dan wel bekend geworden met zijn uitspraken over de 6320, maar bij hem in de schuur stond nog steeds een 2650. "Mensen wilden altijd even op de foto met de John Deere als ze op bezoek waren. Mooie trekker, maar nog geen 6320.”

Drie jaar geleden besloot hij daarom samen met Groenoord op zoek te gaan naar de befaamde trekker. Dat bleek echter nog een flinke opgave. "De trekkers zijn in 2007 voor het laatst gemaakt. Omdat ze intensief gebruikt worden zien de meeste er niet meer zo goed uit.”

Een tijdje geleden kwam deze parel echter voorbij. Vossers belde Groenoord. De eigenaar van de 6320, een akkerbouwer uit de polder, bleek een klant te zijn. De driejarige zoektocht kwam ten einde.

De trekker wordt aangeboden door Groenoord als dank voor de jarenlange promotie van het merk John Deere. De weerboer moest zijn oude John Deere 2650 er wel voor inruilen. "Maar die reed toch al niet meer, de koppakking was kapot.”

Zo staat hij dinsdagochtend met wat familie te wachten op de rotonde in Loil. Als hij de trekker aan ziet komen rijden begint hij te glunderen. Als de trekker voor hem tot stilstand komt, kan hij natuurlijk maar één ding zeggen: "Een 6320, poah! Da’s een mooi ding.”