AMDG in actie. Archieffoto Roel Kleinpenning
AMDG in actie. Archieffoto Roel Kleinpenning Foto: Roel Kleinpenning

Top2000 concert in Wehl

WEHL - Op zondag 13 november organiseert muziekvereniging AMDG uit Wehl een groot TOP2000 concert in het Koningin Beatrix Centrum in Wehl. Het concert begint om 19:30 uur. 

Het laatste grote concert van AMDG was het 'Bommen op Wehl' concert in januari 2020, vlak voor alle coronaperikelen. Ondertussen is er veel gebeurd. Jan Nellestijn heeft het dirigeerstokje van Gido van Schijndel overgenomen. Enkele jeugdleden zijn ingestroomd en enkele oudere leden zijn gestopt. Maar gelukkig is het orkest op sterkte gebleven en goed door deze moeilijke periode gekomen. Tijd dus om weer eens flink uit te pakken. Dat gaat de club dan ook doen op zondag 13 november. De TOP2000 wordt sinds 1999 jaarlijks uitgezonden op Radio 2 en is immens populair. De muziekcommissie heeft een aantal mooie nummers uit de TOP2000 uitgezocht voor orkest en zangsolisten. Het orkest wordt ondersteund door een band, bestaande uit Niels en Merijn Peters op (bas)gitaar en Julian Simmes op piano en synthesizer. De bekende Doetinchemse zanger Erik Hagelstein neemt samen met het orkest een aantal nummers voor zijn rekening. Naast muzikant is Erik presentator en journalist. Hij schrijft voor de Gelderlander, presenteert evenementen en was in 2021 finalist in het tv-programma The Voice Senior.

Naast gearriveerd talent is er ook nieuw talent. Zangeres Emma Luca (Emma Lukassen) studeerde aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze heeft inmiddels een eigen album opgenomen met haar band. Emma is de dochter van de bekende Ulftse dialectzander Ben Lukassen. De appel valt niet ver van de boom. Met werken als Innuendo van Queen, Mother Earth van Within Temptation, Radar Love van de Golden Earring, Sultans of Swing van Dire Straits en vele andere bekende nummers gaat het een bijzondere avond worden met veel herkenbare muziek.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de websites van de vereniging en van BEA Bar & Events. De onlinekaartjes kosten dertien euro en zijn inclusief een pauze drankje. Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de BEA BAR en bij WARENHUIS JANSEN in Wehl voor tien euro.