De tekening van Emma staat op het boekje Sjors Sportief en Creatief. Foto: Karin van der Velden

De tekening van Emma staat op het boekje Sjors Sportief en Creatief. Foto: Karin van der Velden

Stralende Emma krijgt eerste boekje

Didam - Het is de 9e editie van het project Sjors Sportief en Creatief. Het eerste boekje boordevol activiteiten werd maandag op De Toorts in Didam uitgereikt aan Emma. Van alle kinderen in Montferland maakte zij de mooiste tekening. Die prijkt dan ook op de voorkant van het boekje met het aanbod aan sportieve en culturele activiteiten.

Door Karin van der Velden

Met de tekenwedstrijd won Emma ook een activiteit voor haar hele klas. En alle klasgenoten krijgen een bidon van de gemeente. Wie sport, moet ook goed drinken. Groep 7 ontvangt het nieuws met luid gejoel en geklap. Wethouder Henk Groote kwam het eerste boekje overhandigen aan een stralende Emma. Als Leontien Van Kraay, Combinatiefunctionaris Cultuur bij Welcom vraagt welke kinderen al eens hebben meegedaan aan een activiteit gaan veel vingers de lucht in. Een chocoladeletter maken blijkt populair. Twee meisjes zijn na een proefles lid geworden van de majorettes en een ander is op hockey gegaan. Dat is volgens Leontien het grote voordeel. Je mag net zoveel verschillende proeflessen volgen als je wilt en als je het leuk vindt, kun je lid worden van een vereniging. Guido Groenendijk krijgt meteen de vraag hoe lang hij is. Met twee meter en zes centimeter maak je ook wel indruk. De hele klas weet meteen welke sport hij beoefent. Dat moet natuurlijk basketbal zijn. Guido vraagt nog speciaal aandacht voor het Jongerenwerk in de gemeente, waar kinderen bijvoorbeeld kunnen lasergamen en knutselen. Vanaf woensdag 2 november om 16.00 uur staat alle informatie ook op de website sjorssportief.nl en op de app. Dan kun je je ook inschrijven. Natuurlijk met toestemming van de ouders. "Dus vanmiddag en morgen kijken wat je wilt doen en dan aanmelden!" Leontien adviseert om ook later in het jaar nog eens in het boekje te kijken, want aan de sportieve en culturele activiteiten kun je het hele jaar meedoen. Verenigingen, uit Montferland en uit de regio, bieden hun activiteiten gratis aan. Soms zijn er kosten verbonden aan een workshop, daarmee worden dan materialen betaald. Voor activiteiten waar een maximaal aantal inschrijvingen geldt, is de tip om snel in te schrijven. Er is keus uit heel veel sporten. Natuurlijk voetbal, maar ook badminton, korfbal, atletiek en rugby. Er kan gedanst worden op heel veel verschillende manieren en allerlei muziekinstrumenten kunnen worden uitgeprobeerd in een paar lessen. En er staan heel veel creatieve workshops in het boekje.

De gemeente vindt dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Geld mag nooit een drempel zijn. Op meedoeninmontferland.info staat daarover meer info.