Sinterklaas komt via Lengel naar ’s-Heerenberg

Maatschappij Lengel 's-Heerenberg

’S-HEERENBERG/LENGEL - Zondag 13 november wordt voor de kinderen uit Lengel en ’s-Heerenberg een spannende dag. De Stichting Sinterklaas in Bergh heeft weer een flink aantal pieten kunnen optrommelen die bereid zijn om dit kinderfeest te doen slagen.

door Marlous Velthausz

Sinterklaas komt met zijn pieten aan bij het Bosmanhuus in Lengel. Rond 14.00 uur vertrekt hij onder begeleiding van de fanfare van Lengel naar de Galamaschool. Daar wordt de Sint op het schoolplein ontvangen door meester Harrie Peters en de kinderen kunnen alvast kennismaken met de goedheiligman en zijn pietenbazen.
Harmonie Crescendo haalt het Spaanse gezelschap op bij de school en brengt hen vervolgend naar het centrum van ’s-Heerenberg. Op het Stadsplein worden de Sint en zijn pieten rond 15.15 uur verwelkomd door burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland. Daar kunnen de kinderen hossen en springen en op de foto met de Sint en de pieten. Ook krijgen ze een traktatie.

Logeren op kasteel
Op zaterdag 19 en zondag 20 november komt de Sint weer logeren op een van de mooiste locaties uit de Achterhoek: Kasteel Huis Bergh. Wat is er voor de kinderen nog leuker om op het kasteel Sint en Piet te ontmoeten en hem een handje te kunnen geven? Misschien ga je met Piet een spel spelen, samen liedjes zingen of muziek maken, helpen met pakjes inpakken of het pietenparcours afleggen. Als je al de kamers in het kasteel hebt gehad dan kom je uit bij de pietendisco waar je volop mag dansen tussen de pieten en als je geluk hebt komt de Sint ook nog een dansje maken. Verzamel alle stempels, knutsel mee en verdien je Pietendiploma en krijg wat lekkers bij het verlaten van het kasteel. Een unieke ervaring voor jong en oud op een geweldige locatie in Kasteelstad ‘s-Heerenberg.
Tussen 10 en 15 uur mag iedereen met een entreekaartje op bezoek komen in het kasteel. Deze zijn online te reserveren op onderstaande website. Afgelopen jaar kon Welkom bij de Sint helaas niet doorgaan, maar vorig jaar al gekochte kaarten zijn ook dit jaar geldig op de betreffende dag en tijdstip. Wie de tickets liever op een andere dag of tijdstip gebruikt kan dit per e-mail laten weten: info@welkombijdesint.nl. Dan krijgen ze nieuwe tickets toegestuurd. Stichting Sinterklaas in Bergh zorgt het eerste weekend voor de nodige bezetting en het tweede weekend wordt geregeld door Welkom bij de Sint.

Bezoek aan huis
Een bezoek aan huis van de Sint is te boeken bij de Stichting Sinterklaas in Bergh. Een bezoek aan een bedrijf kan eveneens worden geregeld. Hiervoor kan men contact opnemen met Desiree via sinterklaasbergh@gmail.com. Verder zijn er complete Sint- en pietenpakken te huur voor hulpsinterklazen en hulppieten. Daarvoor kan Wicky worden benaderd via hetzelfde e-mailadres sinterklaasbergh@gmail.com.


welkombijdesint.nl