Sinterklaas komt naar Didam

Maatschappij Didam

DIDAM - In de Markthal wordt het op 13 november een echt kinderfeest als Sinterklaas in Didam aankomt. De goedheiligman komt met een heel gevolg pieten, die er natuurlijk weer een enorm grote puinhoop van maken. Want Sinterklaas heeft hen een opdracht gegeven en die hebben ze helemaal verkeerd begrepen. Gelukkig komt het uiteindelijk helemaal goed!

Het leerlingenorkest van Muziekvereniging Harmonie De Club zorgt voor live muziek. De pieten hebben stiekem al even geluisterd tijdens een repetitie en het klinkt goed. Sinterklaas hoopt natuurlijk dat alle kinderen zullen meezingen met de bekende sinterklaasliedjes.
De intocht van de Sint wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersfonds Gastvrij Didam, waar alle winkeliers in het centrum van Didam bij zijn aangesloten. Op scholen zijn inmiddels kleurplaten uitgedeeld en die liggen ook in de Didamse winkels. De kleurplaten kunnen tot 20 november worden ingeleverd bij IJs&More aan de Oranjestraat 12 in Didam. Kinderen krijgen bij het inleveren iets lekkers van Sinterklaas. Inleveren in de markthal op 13 november kan ook. De makers van de mooiste kleurplaten winnen een ontbijtje met de Sint en zijn pieten. Dat ontbijt is op zaterdag 26 november om 9.30 uur bij De Eetkamer.
Sinterklaas ziet alle kinderen uit Didam en omgeving graag op 13 november in de Didamse Markthal aan het Marktplein 3 in Didam. De grote hal gaat open om 14.30 uur en de grote pietenshow begint om 15.00 uur. Na afloop van de show kunnen alle kinderen tijdens de Meet & Greet op de foto met de Sint en zijn pieten.