De grot bij Lourdes. Archieffoto: Cor Peters
De grot bij Lourdes. Archieffoto: Cor Peters Foto: Cor Peters

Informatieavond over bedevaart naar Lourdes

REGIO - Lourdes is een plaats in het zuiden van Frankrijk waar op 11 februari 1858 voor de eerste keer Maria verscheen aan het eenvoudige boerenmeisje Bernadette. Maria verscheen meerdere malen aan haar. Niet aan de machthebbers, niet aan de groten der aarde, maar aan haar, het arme boerenmeisje. 

Maria in de grot in Lourdes. Zij was er toen en zij is er nu nog steeds. In het voetspoor van Bernadette verandert Lourdes ook ons leven. Er wordt een heiligdom gebouwd dat sindsdien vele mensen trekt. Zieken, gezonden, zoekers en niet-zoekers, jong en oud. Op deze plaats vinden mensen de kracht om weer op weg te gaan. Elke kaars voor de Grot zegt iets over betekenisvol ontmoeten en van elke kaars weet Maria waarom deze brandt.

Pelgrims zeggen bij thuiskomst vaak: ”Het is niet uit te leggen; Lourdes moet je zelf beleven”. In 2023 is het mogelijk naar Lourdes te reizen vanuit de parochie H. Gabriël, samen met Bisdom Utrecht. De reis is gepland van 29 april t/m 6 mei. Er wordt gereisd met reisorganisatie 'Huis voor de Pelgrim'. De reis kan gemaakt worden per vliegtuig, met de bus (9 dagen) of TGV trein (8 dagen). Vanuit parochie H. Gabriël is gekozen voor de treinreis. Vanuit het pastoresteam zal er ook iemand mee gaan. Voor wie goed ter been is, maar het lopen in Lourdes niet de hele dag kan volhouden wordt een rolstoel geregeld, dit doen we al bij het inschrijven. Wel dient men in dat geval wel zelf te zorgen dat er iemand meegaat die u dan duwen kan.

Ook voor wie meer zorg nodig heeft is het mogelijk om in deze week mee te reizen. Men verblijft dan in een zorghotel met de nodige zorg van de vrijwilligers die vanuit Huis voor de Pelgrim hiervoor meegaan. Er is een mogelijkheid dat partners en/of familieleden bij u kunnen verblijven. Wie interesse heeft om deel te nemen aan deze reis mag dit de werkgroep Lourdes van de parochie laten weten. Dan komen wij u informeren en/of inschrijven.

Op dinsdag 15 november is er een informatieavond over deze bedevaart naar Lourdes Deze begint om 19.30 uur in parochiecentrum Didam Mariakerk. Iedereen is van harte welkom.
Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar: lourdes@parochiegabriel.nl

Meer informatie op:


www.parochiegabriel.nl