Het vorige en huidige bestuur: Gerard Fränzel, Martin Drinkwaard, Edwin te Booij, Wim Bosch, Wilco Schoonderbeek van KNLTB, Willy Smits en Michel Gasseling. Foto:Marlous Velthausz

Het vorige en huidige bestuur: Gerard Fränzel, Martin Drinkwaard, Edwin te Booij, Wim Bosch, Wilco Schoonderbeek van KNLTB, Willy Smits en Michel Gasseling. Foto:Marlous Velthausz

(foto:Marlous Velthausz)

KNLTB plaquette voor tennisvereniging

’S-HEERENBERG – Woensdagavond 2 november werd op tennispark De Snijkuil een bescheiden feestje gevierd. Wilco Schoonderbeek van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Tennis Bond) overhandigde een plaquette aan de vereniging vanwege haar 50-jarig bestaan. 

door Marlous Velthausz

Tennisvereniging Bergh werd opgericht op 8 mei 1970. Deze mijlpaal had uiteraard gevierd moeten worden in 2020, maar door corona was dat niet mogelijk. Doordat er diverse aanpassingen rondom de velden op komst zijn en er een bestuurswisseling heeft plaatsgevonden, heeft de vereniging besloten dat het gouden feest zal worden uitgesteld naar 2025.

Renovatie
Het huidige bestuur is bezig met grootse plannen en het wil er alles aan doen om het tennispark aantrekkelijker te maken. Na een lange voorbereidingsperiode wordt er in de loop van 2023 begonnen met de renovatie van het tennispark. “De Snijkuil heeft nu zeven banen, waarvan vier verlichte Frenchcourtbanen en drie gravelbanen”, aldus voorzitter Edwin te Booij. “We hebben besloten om dit terug brengen naar vijf verlichte banen, want met het huidige aantal leden, rond de 150, is er dan nog voldoende ruimte om te tennissen. Zowel in de zomer als in de winter kan er getennist worden op het park”.

Wim Bosch, een van de oprichters van TV Bergh vertelde dat de vereniging al eens 500 leden heeft gehad. “Maar dat was in die goede oude tijd”, vertelt hij lachend. Het bestuur van TV Bergh hoopt dan ook, als de nieuwe aanpassingen klaar zijn bij het tennispark, dat het ook weer nieuwe leden zal aantrekken die na het tennissen in het clubhuis terechtkunnen voor een drankje en een praatje. 

Groei
“Maar we zijn weer groeiend en de tennisvereniging bruist van verschillende activiteiten. Door de geweldige inzet van vele actieve leden en vele vrijwilligers gaat het lukken om er weer een grote vereniging van te maken”, stelt Te Booij vastbesloten. “Gedurende het hele jaar worden verschillende tennisactiviteiten, zoals toernooien, wekelijkse racketavonden en competities georganiseerd. We hebben de juiste faciliteiten voor zowel recreatieve als prestatiegerichte tennissers.”

Interesse?
Iedere zondagmorgen kan men vanaf 11.00 uur vrij kennis komen maken met de tennissport. Rackets en ballen liggen ter beschikking en uiteraard wordt er een goede uitleg over het spel gegeven. Ook aan de jeugd is gedacht. Ze kunnen eenmalig komen snuffelen op zondag 13 november tussen 10.00 en 11.00 uur.

Voor meer info: ledenadm@tvbergh.nl.