Mark Vos stichting Dierenhulp Varsselder. "Deze actie is niet bedoeld voor de groten die zichzelf heel goed kunnen bedruipen" Foto: Roel Kleinpenning

Mark Vos stichting Dierenhulp Varsselder. "Deze actie is niet bedoeld voor de groten die zichzelf heel goed kunnen bedruipen"
Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Stemmen voor Serieus Request dieren

Varsselder-Veldhunten – Stichting Dierenhulp is initiatiefnemer van Serieus Request Dieren. Kleinschalige organisaties konden konden en kunnen zich aanmelden met een plan of verzoek, vanaf deze maand mag iedereen stemmen op één van die projecten. De winnaar ontvangt 3500 euro.

Door Reinier Kroesen

Mark Vos streek bij toeval een aantal jaren geleden neer in de Achterhoek, in de dorpskern van Varsselder. Hij zet zich al zijn leven lang in voor het welbevinden van dieren en richtte in 1996 Stichting Dierenhulp op. 

Vrijwilligers
Mark: “Ik wil graag benadrukken dat we voor honderd procent een vrijwilligersorganisatie zijn, zonder directeuren en grote kantoren! Jaarlijks reserveren we een bedrag om organisaties met een hart voor dieren te kunnen helpen, waarbij het publiek bepalend is. De negende editie van Serieus Request voor Dieren is daarom weer gestart, voor instellingen uit Nederland en België. Negen jaar terug ontstaan met een vette knipoog naar de 3FM actie, naast mensen hebben ook dieren hulp nodig, vaak toch het ondergeschoven kindje. Voor alle duidelijkheid: er is geen band tussen ons initiatief en dat van die radiozender. Tal van organisaties die zich inzetten voor dieren kennen het probleem. Terugloop onder donateurs, sponsoren die vanwege de crisis een stapje terug moeten doen. Deze actie is niet bedoeld voor de groten die zichzelf heel goed kunnen bedruipen, wel voor de kleinere die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en vaak in stilte hun werk doen.”

Stemmen
Sinds 4 oktober kunnen organisaties zich aanmelden. Op 1 november ging de digitale stemming van start, die nog loopt tot en met 26 december. Tot nu toe hebben zich al 21 initiatieven gemeld, van Dierenambulance Stichtingen tot dierenvoedselbanken. Van zwerfkattenopvang tot oppascentrales. Rond kerst wordt de winnaar bekend gemaakt. Dan wordt duidelijk wie de opvolger wordt van Stichting Hope for Wings die in 2021 de meeste stemmen kreeg. Gegadigden kunnen zich nog altijd aanmelden en meedingen naar een van de drie geldprijzen, te weten 3500, 1000 en 500 euro.

Voor meer info of stemmen:


dierenhulp.nl/SerieusRe-questvoorDieren