De Hilltop Howlers maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. Foto:PR

De Hilltop Howlers maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. Foto:PR

Foto: PR

Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Dag van de
Achterhoekse
Popmuziek

Twee bands tijdens openings-avond

ULFT - Wat begon als een spetterende avond op één locatie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over meer dan dertig locaties met vele deelnemers uit de Achterhoek. De organisatie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek heeft als doel zoveel mogelijk aandacht schenken aan al het talent in de streek. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om zich live ten gehore te brengen aan een groot publiek op bijzondere locaties die zichzelf als podium presenteren.

Opening
Traditiegetrouw vindt de openingsavond plaats in het poppodium van DRU Industriepark. Tijdens de openingsavond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op vrijdag 18 november staan twee bands in het poppodium van het DRU Industriepark: Hilltop Howlers en Miller & The Tone Machine.

Hilltop Howlers
De Hilltop Howlers maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. De groep met bandleden die eerder van zich lieten horen in bands als Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies en Backcorner Boogie Band mag je muzikaal gezien ergens plaatsen tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd.
Thuisbasis van de Hilltop Howlers is The Boogie Barn, een repetitieschuur gebouwd uit dikke veldkeien en afgepelde boomstammen, die op een diep verscholen plek in de Achterhoek staat. Bezetting: Daan Boers (drums), Geo Wassink (toetsen), Joep Lankveld (bas), Pieter Holkenborg (gitaar), Lawrence Mul (zang), Hendrik Jan Lovink (gitaar)

Miller & The Tone Machine
Nieuwe muziek, oude zielen, een combinatie van jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van een aantal generaties terug. Gewoon lekkere muziek: dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. De band zingt over liefdes, drank, zichzelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met saxsolo's en een simpel soul-gitaartje knipoogt richting de ronkende Hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel. Als je goed luistert zul je ook hedendaagse artiesten terughoren. Charles Bradley, Curtis Harding maar ook CCR en The Band zijn grote voorbeelden van Miller & The Tone Machine. Daarnaast zit het hele sixties & seventies arsenaal van blues tot soul tot rock in de genen van de 7 bandleden verankerd.
De voorstelling begint om 20.30 uur in het poppodium. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de DRU, telefonisch via 0315 - 200150 of in het DRU Inspiratiepunt / VVV op het DRU Industriepark. De Dag van de Achterhoekse Popmuziek vindt plaats op 19 november.

Alle informatie over bands en locaties staan op:


dagvandeachterhoek-sepopmuziek.nl

www.dru-industriepark.nl