Sint op het Stadsplein ontvangen door burgemeester de Vries en kinderburgemeester Sander. Foto: Marlous Velthausz
Sint op het Stadsplein ontvangen door burgemeester de Vries en kinderburgemeester Sander. Foto: Marlous Velthausz

Sint in Lengel door honderden mensen opgewacht

’S-HEERENBERG/LENGEL – Zondagmiddag moest het niet drukker worden met de intocht van Sinterklaas. Honderden mensen stonden op het Stadsplein in de rij te wachten om met de Sint en zijn pieten op de foto te gaan.

door Marlous Velthausz

De Sint is op zijn paard ‘Ozosnel” en met zijn pieten vanaf het Bosmanhuus in Lengel vertrokken naar de Galamaschool in de Bongerd. Hier stond meer dan het halve schoolplein vol met kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s en werd hij door meester Harrie Peters hartelijk ontvangen. Sommige kinderen hadden een tekening gemaakt en andere kindjes wilden Sint alleen een handje geven. Vandaaruit vertrok het Spaanse gezelschap naar het Stadsplein in ’s-Heerenberg. Mede ook door het mooie weer was er bijna geen doorkomen meer aan om in de buurt van het podium van Sinterklaas te komen. 

De Sint werd daar ontvangen door de burgemeester van de gemeente Montferland Harry de Vries en de kinderburgemeester Sander Starink uit ’s-Heerenberg. Sander is sinds februari benoemd tot een jaar kinderburgemeester en heeft al een aantal ceremoniële taken verricht. Speciaal voor deze gelegenheid had een stel pieten een dansje ingestudeerd en iedereen die het bekende liedje hoorde danste vrolijk mee. 

Op het Stadsplein kreeg iedereen de gelegenheid om met de goedheiligman op de foto te gaan en werden de kinderen getrakteerd op een lekkere zak met snoep. Tegen vijf uur vertrok de Sint richting het kasteel waar hij zal overnachten. 

Welkom bij de Sint
Zaterdag 19 en zondag 20 november kan iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur en die in het bezit is van een toegangskaartje kennis maken met de Sint en zijn pieten op het kasteel Huis Bergh. Reserveer je bezoek online via de website welkombijdesint.nl.

Stichting Sinterklaas in Bergh zorgt het eerste weekend voor de nodige bezetting en het tweede weekend 26 en 27 november wordt geregeld door Welkom bij de Sint.