Cursus Politiek Actief van start in Montferland

Een cursus is voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden.

MONTFERLAND - Op 9 november 2022 zijn zesendertig inwoners uit Montferland gestart met de cursus Politiek Actief. De cursus geeft een kijkje achter de schermen bij de lokale politiek.

Deze cursus is voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed hebben op de besluitvorming in Montferland is de cursus heel erg geschikt.

'We hopen
dat deze
cursus weer
voor nieuw
politiek talent
zorgt'

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. De deelnemers krijgen bijvoorbeeld informatie over de taken en rollen van de gemeenteraad, over de manier waarop de raad een beslissing neemt binnen de gemeente en over de gemeentefinanciën. Ook is er een debattraining en gaan zij speeddaten met de raadsleden. In de laatste bijeenkomst brengen de deelnemers een bezoek aan de raadsvergadering.

Marie-Cécile Heuvelmans, die als plaatsvervangend griffier een groot deel van de cursus leidt, is heel enthousiast: “We zijn positief verrast over de grote interesse die er is voor deze cursus. Alle beschikbare plekken zaten bijna meteen vol. We hopen dat deze cursus weer voor nieuw politiek talent zorgt."