Het koor For Joy. Foto: PR

Het koor For Joy. Foto: PR

Foto: PR

Volle kerk bij jubileumconcert For Joy

STOKKUM - De kerk in Stokkum zat 5 November weer eens goed vol bij het 40 jarig jubileum concert van Koor For Joy. Dankzij 'Stichting vrienden van Suitbertus' kon er gebruik maken van de voormalige kerk in Stokkum. Iets waar het koor zeer erkentelijk voor is.

Het eerste concert sinds corona en het eerste onder leiding van de nieuwe dirigente Annette Weterings was een doorslaand succes. Annette heeft aan het koor For Joy een stukje professionaliteit toegevoegd die goed te horen was in de ten gehore gebrachte nummers. De concertgangers waren unaniem erg enthousiast. De vier liedjes van het bestaande repertoire waren meer in balans dan voorheen en de vier nieuwe liedjes die in betrekkelijk korte tijd waren ingestudeerd pasten perfect bij de stemmen van de koorleden en bij het gehele repertoire van het koor. Het op alle stemmen gerichte dirigeren, samen met de sublieme piano begeleiding van multitalent Jorrick Simmes, maakte het voor de koorleden ook een stuk eenvoudiger om de juiste stem vast te houden en op zo te zingen zoals de composities geschreven waren.
Het intermezzo dat werd uitgevoerd Robert Wijnands op alt sax samen met Jorrick op piano was iets nieuws in de geschiedenis van koor For Joy. Iets wat zeker herhaald gaat worden in toekomstige concerten. Het was verrassend mooi en uitdagend gespeeld en vormde een perfecte aanvulling op het koor.
Na het concert bleef de kerk vol, want koor For Joy trakteerde op koffie (of thee) met käsekuchen of appeltaart. Ook dit werd door de concertgangers zeer gewaardeerd en krijgt ongetwijfeld een vervolg. Koor For Joy bleek ambitieuzer dan ooit en blijft zijn luisteraars zeker verrassen met meer nieuw repertoire; een 50 jarig jubileum zal er vast en zeker komen.
Men kan alvast kerstavond 2022 in de agenda noteren als volgende moment waarop het koor For Joy te beluisteren is. Het koor verrast dan opnieuw met vooral kerstliedjes in een in kerstsfeer aangeklede omgeving. Een mooie start om met bekenden en onbekenden de kersttijd op deze manier te beginnen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.