De zeven jubilarissen die tijdens de contactmiddag zijn gehuldigd  op een rij. Foto: Ronald Pastoor

De zeven jubilarissen die tijdens de contactmiddag zijn gehuldigd  op een rij. Foto: Ronald Pastoor

Ronald Pastoor

Het Ettens Mannenkoor huldigt negen jubilarissen

ETTEN/VARSSELDER - De jaarlijkse contactmiddag op een zondag in november is al tientallen jaren traditie bij het Ettens Mannenkoor. De afgelopen twee jaar werd deze traditie ruw onderbroken door de coronapandemie, maar dit jaar kon het weer: een gezellige middag voor de zangers en hun partners met diverse optredens van zangers en zanggroepen en sketches van leden van het koor met als verrassing een mystery guest: Ben Lukassen met zijn alom bekende nummer “Kleine kearltjes”! Met zo’n grote groep zangers werd dit natuurlijk uit volle borst meegezongen.

Zaal Köster in Etten, 109 jaar lang de vaste stek van het koor, is dicht en daarom werd uitgeweken naar het Dorpshuus in Varsselder waar het koor gastvrij werd ontvangen met koffie, thee en iets er bij. Na de ontvangst werd begonnen met de belangrijkste gebeurtenis van de middag: de huldiging van de jubilarissen van de afgelopen twee jaar, in totaal negen zangers. Eén van deze zangers, Herman Ebbers, 50 jaar lid, is vorig jaar thuis gehuldigd in verband met de overkomst van een dochter vanaf Sint Maarten. Eén voor één werden de jubilarissen uitgenodigd op een grote houten troon te komen zitten. Ze werden toegesproken door voorzitter Niels Berendsen die daarbij met enige humor de kwaliteiten en bijzondere acties van elke jubilaris memoreerde. Hij begon, na overleg met de familie, met de huldiging van Frans Bonnes die vorig jaar gehuldigd zou worden vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap maar dit jaar op drie maart volkomen onverwacht is overleden. Daarna werden ook Theo Köster (50 jaar lid), Erwin Kuhn (25 jaar lid), Remy Slütter (60 jaar lid), Sjon Slütter (25 jaar lid), Ruud Tuijten (25 jaar lid), Jan Grob (50 jaar lid) en Henk van Westerop (50 jaar lid) gehuldigd.

Daarna werden de zangers door het volledige koor onder leiding van Nick Moritz en Armanda ten Brink buiten in de ondergaande zon toegezongen.