De repetities voor dit concert begonnen na de zomervakantie. Vorige week deed ook het combo mee. Foto: Karin van der Velden

De repetities voor dit concert begonnen na de zomervakantie. Vorige week deed ook het combo mee. Foto: Karin van der Velden

Kerstconcert met muziek voor iedereen

Didam - Laat u zich door Muziekvereniging Harmonie De Club in kerstsfeer brengen? Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2022 treedt het orkest in de Beachhal van DVC'26 op met zangeres Laura Loeters, een combo en het koor Vocaal uit Nieuw-Dijk.

Door Karin van der Velden

"We spelen voor elk wat wils", vertelt Desiré Dijkstra. "Zowel klassieke muziek met een sfeer die heel goed bij kerst past als het bekende kerstrepertoire. We openen bijvoorbeeld met het werk Gaudete!, religieuze muziek uit de zestiende eeuw. Christmas Celebration van Alfred Reed zit vol met klassieke kerstmuziek. Een contrast met Feliz Navidad, dat we in een swingende versie spelen." Elles Grootherder vult aan: "Dat is wel leuk om te vertellen, onze dirigent Paul van Dalen werkt met ons echt aan het spelen van lichte muziek. Die muziek klinkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet voor klassiek geschoolde muzikanten."

De aankleding van de zaal wordt gedaan door Sjaak Hanegraaf. "Hij voelt zich inmiddels net zo betrokken bij De Club als bij DVC'26", vertelt Desiré. "Toen hij hoorde dat wij een kerstconcert wilden geven, bood hij meteen aan om de hal in kerstsfeer te brengen." Elles: "We hebben inmiddels zelf professioneel licht aangeschaft, John en Rick te Dorsthorst van Studio A60 zullen het licht bedienen en zij doen ook het geluid." 

Dirigent Paul van Dalen
Paul van Dalen werd op 11 maart 2020 benoemd als nieuwe dirigent van De Club. En toen kwam op 15 maart de lockdown. Desiré: "Hij werkt dus nog niet zolang met ons. We hadden in april wel een soort opwarmconcert na corona, maar voor dit concert moesten we echt aan de bak. Na de zomervakantie zijn we met het programma begonnen. Paul weet wel waar hij met ons naartoe wil, we hebben een visie ontwikkeld die toewerkt naar concoursdeelname. Dat gaat in 2024 gebeuren." Paul van Dalen werd in 1993 in Harderwijk geboren, is van oorsprong slagwerker en rondde zijn Master directie in 2019 af.

Zangeres Laura Loeters
Aan het kerstconcert doen verschillende gasten mee. Laura Loeters trad al verschillende keren samen met De Club op. Laura was bij het allereerste Promsconcert in 2009 en ook tien jaar later bij het concert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. De van oorsprong Didamse toert inmiddels als zangeres door heel Europa. Met De Club zal ze onder andere Gabriella's Song vertolken. Met dat nummer ontroerde Sjoerd van de Pol bij eerdere concerten het publiek. Dat mag nu van zijn prachtige bugelspel genieten in Have yourself a merry little Christmas.

Vocaal Nieuw-Dijk
Ook met het zangkoor Vocaal heeft De Club een bijzondere band. Dirigente Marga Geurtsen speelde jarenlang klarinet, komt uit een muzikale familie waarvan er nog heel wat bij De Club spelen en ze maakt altijd de prachtige posters voor concerten. Vocaal zingt enkele werken samen met De Club en ze zingen daarnaast Do you hear what I hear en het liedje Merry Christmas van Ed Sheeran en Elton John.

Het combo
Speciaal voor dit concert is een combo samengesteld. Club-muzikant Pascal Bos speelt basgitaar, Niek Witjes gitaar en Mark Kreeftmeijer is op toetsen te horen. Ze spelen samen en apart met De Club mee.

Kaarten zijn voor € 15,00 te koop via declub.org of bij Assurantiekantoor Lanters, Hoofdstraat 14a te Didam. Beachhal DVC'26, Vincwijcweg 12 - Didam. Aanvang concert op 16 en 17 december: 20.00 uur.