Reünisten Muziekver. D.E.S. Nieuw-Dijk (Fotograaf Th. Berendsen)

Reünisten Muziekver. D.E.S. Nieuw-Dijk (Fotograaf Th. Berendsen)

Zeer geslaagd Reünie-concert D.E.S. Nieuw-Dijk

NIEUWDIJK -  Zondag 27 november hield muziekvereniging D.E.S in zaal Steak’m in Nieuw-Dijk een reünie-concert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Het was een hartelijk weerzien met oud-leden, oud-dirigenten en de vele bezoekers. 

Het programma bestond uit optredens van de fanfare onder leiding van Jilt Jansma en de slagwerkgroep onder leiding van Edwin Rosmulder. Meer dan twintig enthousiaste oud-leden speelden deze middag daarbij mee. 

Ook drie oud-dirigenten kwamen met de fanfare voor het voetlicht: Aad Gardien dirigeerde muziekstuk Oregon, Jan Verhagen dirigeerde Concerto d’Amore en Willy Beudel het concourswerk Ross Roy. Deze prachtige uitvoeringen werden erg gewaardeerd en er kwam een groot applaus. 

Bij de finale was er een D.E.S.-orkest geformeerd van ruim zeventig mensen (de slagwerkgroep, de fanfare en de oud-leden). Dit viel zeer in de smaak bij het publiek, en het orkest kreeg na de toegift, Böhmischer Traum, een staande ovatie uit de zaal. 

Na afloop van het concert werden herinneringen opgehaald en de vele foto’s bewonderd. Met een hapje en een drankje werd de prachtige middag afgesloten. Een zeer geslaagd concert.