Anneke en Henk Kalfsterman voor de Cultuurschuur Kilder. Foto: Pauline Redlich

Anneke en Henk Kalfsterman voor de Cultuurschuur Kilder. Foto: Pauline Redlich

Pianoconcert 'Winterlicht' in Kilder

Pianoconcert met zang en voordrachten

KILDER – Op zondagmiddag 11 december vindt in de Cultuurschuur aan de Zeddamseweg 20 in Kilder een bijzonder pianoconcert plaats, genaamd ‘Winterlicht’. De middag wordt verzorgd door pianist en docent aan het Rotterdams Conservatorium Wim Warman, sopraan Irma ten Brinke uit Westerdorp, theaterregisseur Henk Kalfsterman (tekst en spel) en Claudia Anna (voordracht), beiden uit Kilder. ‘Winterlicht’ duurt van 14.30 tot 16.00 uur en er is gratis entree, met een vrije gift na afloop.

Door Pauline Redlich

Kalfsterman, die samen met zijn vrouw Anneke sinds 2016 in Kilder woont, is al jaren actief als regisseur van diverse amateurgezelschappen in de regio. De in Eefde opgegroeide schrijver, acteur en regisseur heeft de voormalige varkensschuur bij zijn huis aan de Zeddamseweg 20 in 2019 laten ombouwen tot Cultuurschuur Kilder.

Hij vertelt: “Helaas gooide Corona roet in het eten, maar vanaf nu gaan we mooie voorstellingen, bijeenkomsten en wellicht exposities houden in de Cultuurschuur. Ikzelf ben groot bewonderaar van Wim Warman. Hij is een geniaal pianist die woorden perfect in muziek kan vertalen en bijna alles uit zijn hoofd speelt. In 2018 was zijn laatste Zuid-Amerika tour door Argentinië, Ecuador en Peru.|

We beginnen met dit pianoconcert met zang en voordrachten. In deze donkere tijd van het jaar, met alle nare dingen die momenteel spelen in de wereld. Denkend aan vrede, denkend aan oorlog, brengen we graag wat licht in de winter, vandaar de naam ‘Winterlicht’, bedacht door mijn vrouw Anneke.”

Kalfsterman is blij met de medewerking van Irma ten Brinke en Claudia Anna die hij beiden kent via Toneelvereniging Vrolijk, waarbij hijzelf betrokken is als regisseur. “Irma is klassiek zangeres en heeft een fantastische stem,” vertelt hij. “Zij zal drie liederen van Mozart, Schubert en Grieg ten gehore brengen, uiteraard begeleidt door Wim Warman op piano.”

Claudia Anna legt uit dat schrijven voor haar een manier is om uiting te geven aan wat er in de wereld gebeurt en in haar leeft: “Dat kunnen soms stevige teksten zijn of korte verhalen van ontmoetingen van alle dag. Ik vind het heerlijk om op te treden en om samen met anderen op het podium te staan. Zeker omdat er een tijd was dat ik door sociale angst werd tegengehouden. Gelukkig heb ik dat overwonnen.”

Denkend aan vrede, denkend aan oorlog, brengen we graag wat licht in de winter

Kalfsterman besluit: "Ik kwam er achter dat Claudia mooie teksten en gedichten schrijft, die zij prachtig kan voordragen. Ik hou daar zelf ook enorm van. Dus hoe mooi is het om dat allemaal af te wisselen tijdens Winterlicht? Op die manier wordt het een prachtig geheel.”

De Cultuurschuur is er klaar voor, de piano is gestemd en de artiesten staan te trappelen. Wel is het noodzakelijk om te reserveren. Dat kan via: 06 - 4408 4088. De deur is open vanaf 14.00 uur.