De witte tandem voor d’HuZes. Foto: PR
De witte tandem voor d’HuZes. Foto: PR

Stokkumse tandem vol namen naar Alpe d'HuZes

STOKKUM – Op 1 juni 2023 beklimmen Marlies, Ursula en Thomas Peijnenburg uit Stokkum de beruchte Alpe d’Huez in Frankrijk. De dames pakken de 21 haarspeldbochten met de tandem en de 12-jarige Thomas gaat per voet de berg op. Hiermee willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Het Alpe d’HuZes event vindt voor 16e keer plaats. Voor Marlies, Ursula en Thomas wordt het de 5e keer dat zij meedoen. “Zolang er nog mensen kanker krijgen en eraan doodgaan, is het voor ons nog niet klaar.” Daarom willen zij ook dit jaar zoveel mogelijk geld inzamelen.

Een tandem vol namen

Fietsen met een tandem is wennen. Ook voor Marlies, die in haar jeugd op hoog niveau mountainbike heeft gereden. Daarom wordt er veel geoefend in de regio en daarbij trekt de witte race tandem de aandacht. Er staan namelijk veel namen op. De namen van mensen die ziek zijn of aan kanker overleden. Voor een donatie gaat de naam op de fiets. “Zo slepen we iedereen mee de berg op. Onze fiets wordt zwaar,” vertelt Ursula. Zwaar is de Alpe d’HuZes zeker, zowel fysiek als mentaal. De deelnemers starten die donderdag in juni al om 4 uur in de ochtend. In het donker worden de bochten verlicht door honderden kaarsen. Ieder licht een eigen verhaal.

Opgeven is geen optie

Marlies, Ursula en Thomas zijn niet de enige die de 13,2 kilometer lange klim aangaan. Er doen 5000 mensen mee aan Alpe d’HuZes. Het geld dat wordt ingezameld is bestemd voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De zware klim, die sommige deelnemers wel 6 keer afleggen, staat symbool voor de zware strijd die mensen met kanker moeten leveren. ‘Opgeven is geen optie’ is het motto van het event.

De tocht van Thomas

Thomas beklimt de berg dit jaar tweemaal per voet samen met Erna Rueb, schrijfster van het boek ‘Alpe d’HuZes, een evenement dat je leven voorgoed verandert’. In haar goede doelen boek staat ook het verhaal van Thomas. Hoe hij als vierjarige in tranen en tuiten bij de start staat, mee naar boven wil met zijn ouders en de klim ook daadwerkelijk uitloopt. Geïnspireerd door deze kleine jongen schrijft Erna haar boek. Als wordt gevraagd om een vervolg op het boek, is Erna’s antwoord duidelijk: alleen als haar vriend Thomas weer meeloopt. Het is één van de redenen voor Thomas, Marlies en Ursula om 4 jaar na hun laatste deelname opnieuw te trainen en geld in te zamelen voor de Alpe d’HuZes. Door het verlies van een goede vriend beseffen ze dat het nooit klaar is zolang er nog mensen ziek worden en hun strijd tegen kanker verliezen.

Sponsorwerving

De sponsorwerving is al in volle gang. Zo staan er naast namen ook bedrijfslogo’s op de fiets van ondernemers die de actie ondersteunen. Ook kan gesponsord worden via de site opgevenisgeenoptie.nl. Daar hebben Marlies, Ursula en Thomas ieder een eigen sponsorpagina. https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ThomasPeijnenburg/alpe-dhuzes
Voor meer informatie over een naam of logo op de tandem, kan een e-mail gestuurd worden aan 1973tup2010@gmail.com. Iedere donatie is welkom.