Zo'n verspilling van onze tijd!

Eigenlijk was ik er al bang voor dat 'een simpele aansluiting' niet zo simpel zou zijn. Toch liet ik me door mijn internetprovider een nieuw pakket aansmeren. Als ZZP'er kon ik gebruik maken van een zakelijk contract. Niet alleen zou de downloadsnelheid verhoogd worden van 350 naar 500 MB, het scheelt ook nog eens vijf euro per maand. 

Net voor het weekend kwamen de dozen binnen. Een nieuw modem, drie wifi-boosters en een nieuwe mediabox voor de tv. Of liever gezegd boxje. Deze is echt klein en, volgens de aardige dame aan de telefoon, scheelt het nog eens vijf euro per maand op de energiekosten. Wat verbruikt zo'n kastje dan eigenlijk? Ik heb echt geen idee.

Op zaterdag begonnen we hoopvol aan de installatie. Nu zijn wij geen mensen die vooraf eerst uitgebreid een gebruiksaanwijzing lezen, dus vol goede moed gingen we aan de slag. Maar eens beginnen om het modem te vervangen. Dat betekende natuurlijk dat we op alle apparaten de wifi-code moesten veranderen. De oude laptop die Karel gebruikt, kregen meer aan de gang. Een telefoontje naar de helpdesk bracht al snel antwoord. "Bij zo'n oud besturingssysteem werkt onze nieuwe apparatuur niet." Nou ja, Karel gebruikte twee laptops, een boven en een beneden, dat moesten we dan maar combineren. Even de bestanden overzetten. Eh, hoe dan? Zonder internet? Gelukkig had ik ergens nog een USB-stick liggen. We kopieerden de bestanden via de USB-stick naar de andere laptop. Weer een probleem, want daarop stonden geen programma's. We lieten het er maar even bij zitten en besloten de volgende dag verder te gaan. 

Op zondag gingen we verder met het installeren van de Wifi-boosters. Daarvoor moesten we een app installeren. Vervolgens moesten we het modem verbinden met de booster. En wat bleek? We kregen weer een nieuwe Wifi-code! Nadat we die op alle apparaten hadden gezet, gingen we verder met de bestanden van Karel. Wat een gepuzzel, nieuwe bestanden maken lukt wel, maar de oude werken niet in het nieuwe systeem...

Het is nu maandag. We kunnen tv kijken, ik kan gelukkig werken. Karel heeft de laptop nog niet aan de praat gekregen. Het wachtwoord van de mail is nu kwijt. Wij zijn ook geen mensen die hun wachtwoorden ergens netjes opslaan. 

En dan is er nog een 'kleinigheidje'. De lamp boven onze eettafel, met drie fittingen, bedienen we via internet. Ook daarvoor is de nieuwe Wifi nodig. "Klik op doorgaan als de lampen snel knipperen." En wat denkt u? Er knipperen twee lampen snel en een knippert er langzaam. Mijn geduld is op. Ik vind dit echt zo'n verspilling van onze tijd.