Beeld van een vorige carnavalsviering. Foto: PR

Beeld van een vorige carnavalsviering. Foto: PR

Leertrekkers starten carnaval met viering in St. Suitbertuskerk

Stokkum - Na 3 jaar is het weer zover en is Carnavalsvereniging De Leertrekkers uit Stokkum er enorm trots op dat het de carnaval weer mag beginnen met een mooie carnavalsviering in de St. Suitbertuskerk. De carnavalsviering op carnavalszondag 19 februari begint om 10.19 uur (elf minuten voor half elf)!

Volgens Miranda van Balveren, namens de liturgische werkgroep Alaaf Hosanna 2.11, belooft het als vanouds weer een prachtige viering te worden, onder leiding van Diaken Theo Reuling. Na het stoppen van het stokkumse kerkkoor Inter-Nos zijn de Leertrekkers verheugd dat net als in 2020 een gelegenheidskoor is samengesteld met de naam: “Wi-j doen ’t nog ’n keer”. Onder orgel-begeleiding van Jan Schattorjé zal dit koor weer de gaafste liturgische en stökkumse liedjes laten horen. 

Het thema van de viering is: “Samen d’ran, wat led ow!” Alle kerkgangers worden in hun allermooiste carnavalskostuum verwacht. Uiteraard zullen alle drie de stokkumse prinsen, Prins Kevin I, Jeugdprins Luca I en KWJ-prins Tom I met hun gevolg bij de viering aanwezig zijn. Gebedsintenties (misintenties) voor deze viering kunnen aangeleverd worden bij Lucia ten Oever, via 0314-663566. De kosten voor een gebedsintentie bedragen negen euro.

Aansluitend aan de carnavalsviering zal het Stokkums carnaval officieel worden geopend door Prins Kevin I en zal er geproost worden op drie prachtige dagen! Tevens zullen dan de prijswinnaars bekend worden gemaakt bij het straotversieren. Thema dit jaar is: Op de Franse toer! Het overige Carnavalsprogramma van de Leertrekkers ziet er als volgt uit:

Zaterdag 11 februari vanaf 20.11.u. groot en populair carnavalsbal voor Stokkum en omstreken met DJ Dylan onder de naam: "Wi-j beginne vas”, voor al die carnavalisten die niet langer meer kunnen wachten. Donderdag 16 februari 's-avonds bezoek aan FC Bergh en de Raad van 11. Vrijdag 17 februari overdag bezoek van Jeugdprins Luca I en Prins Kevin I aan de scholen OBS Montferland, Mariaschool en Buitenkind en 's avonds standaard plaatsen in de tuin bij de residentie van Prins Kevin I. Zaterdag 18 februari straotversieren in alle straten en buurten van Stokkum. Prins Kevin I en zijn adjudanten Heiny en Ralph komen overal even op bezoek. Zondag 19 februari start voorafgaand aan de carnavalsviering om 9.15.u. een rondgang door de straten van Stokkum en wordt er 's avonds vanaf 17.00.u. met de Stokkumse optochtkijkers en -deelnemers van de optocht in 's-Heerenberg onder het genot van een hapje en drankje bij 't Klaphek nagenoten. Maandag 20 februari overdag om 11.11.u. bezoek van Prins Kevin I en gevolg aan winnende straat/buurt en standaard plaatsen. 's-Avonds vanaf 20.33.u. groot Rosenmontagsbal in het Gildehuis (Ingang via 't Kempke) met DJ Rob en diverse stokkumse artiesten. Dinsdag 21 Februari bezoekt de prins overdag de jongste- en oudste inwoner van Stokkum en zieken- en verzorgingshuis Gertrudis. 's Avonds is er vanaf 20.33.u. een groot Vaste’laovendsbal in het Gildehuis (Ingang via ’t Kempke) met DJ Jack. Om 24.00.u. zal het stokkums carnaval afgesloten worden met het popverbranden.
Meer info is te vinden via Facebook en Instagram en op:


www.leertrekkers.nl