Een warm welkom in de bibliotheek

MONTFERLAND - 10 februari is het in Nederland Warmetruiendag. Die dag zetten honderdduizenden Nederlanders de verwarming een graadje lager en trekken ze een extra warme trui aan. Vanwege de energiekosten is het voor veel mensen deze winter elke dag Warmetruiendag. Het Leger Des Heils bedacht daarom ‘Warme Kamers’. Warme Kamers zijn plaatsen waar mensen binnen kunnen lopen voor een ontmoeting op een warme plek. Bibliotheek Montferland sluit zich aan bij dit initiatief.

In de bibliotheken van Didam en ’s-Heerenberg is iedereen welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Bezoekers kunnen een krant of tijdschrift lezen. Er zijn plekken om te spelen, studeren of werken. Ook bij de activiteiten in de bibliotheek is iedereen welkom. 

Van voorlezen tot een computercursus of het Digitaal café; er is elke week iets te doen. In de bibliotheek blijf je lekker warm – ook als het geen Warmetruiendag is.

De actie Warme Kamers van het Leger des Heils startte op 1 november 2022 en gaat nog door tot 1 maart 2023. Op de website www.warmekamers.nl staan alle locaties waar mensen terecht kunnen. Dat zijn natuurlijk locaties van het Leger des Heils, maar ook buurtcentra, kerken, (overheids)instellingen, scholen én bibliotheken.


www.warmekamers.nl