Tom Seegers (midden) is de Kajotterprins 2023. Foto: PR
Tom Seegers (midden) is de Kajotterprins 2023. Foto: PR

Tom Seegers prins K.W.J. Stokkum

Een mooie pronkzitting met een goed gevuld programma

STOKKUM - In een mooi gevuld jeugdgebouw is op vrijdag 3 februari Tom Seegers gepresenteerd als Kajotterprins 2023. Het was weer een mooie pronkzitting met een goed gevuld programma. Presentatiegroep de Zoeplappe had weer een mooie prinsenpresentatie neergezet. Dit jaar stond het sprookje Hans en Grietje centraal. Aan het einde van de presentatie kwam prins Tom I tevoorschijn uit de kooi op het podium.

Nadat het podium was omgebouwd gaf president Bart Seegers het woord aan de nieuwe prins, om zijn adjudanten voor te stellen en zijn motto bekend te maken. De adjudanten zijn dit jaar Tjeerd Weigand en Bram Seegers en het motto van de prins is: Gooi ’t blad maor vol! Toen de installatie voltooid was bedankte Tom de Zoeplappe voor de mooie presentatie en las hij zijn proclamatie voor.

Gooi 't blad maar vol!

Het was dan toch echt tijd voor het buutprogramma van de avond. We begonnen met K.W.J. Juice. Hierin bespraken Wes Koster, Stijn Besselink en Dirk Seegers de laatste roddels in Kajotter land. Na deze mooie buut, was er een heuse dansshow. Matthijs Daams, Wout Krus en Merijn Derksen zette de hele zaal op zijn kop. Het werd een echte strijd, Sebastiaan Raben, Daan de Wit waren de juryleden en Lucas Kuster de presentator van de show Guppies 2 zoekt Guppies 3. 

Hierna was het de beurt aan de broers van de prins, onder de naam Ongehoord Stokkum deden zij een zij ook een optreden. Dirk en Bart bespraken vele nieuwtjes, geen Kajotter werd gespaard. Als cadeau gaven de broers de prins een liveoptreden van zijn favoriete band Susan, Susan en Freek. Tom Kaak, Stan Ebbing en Daan de Wit zongen de sterren van de hemel. Na dit optreden schakelden we over naar de studio’s in Hilversum, waar KWJHIENEK werd uitgezonden. Kyarmen Heering, Lasse Geurts en Erik Egberts voerden grappige discussies aan de talkshow tafel en gaven de toeschouwers een kijkje in de keuken van wat er speelt bij de Kajotters. 

Zoals gezegd was het een drukke avond. De adjudanten van de prins deden ook nog een optreden. Als twee sjeiks kwamen zij het podium op en namen Stokkum en diens bewoners flink op de hak. De laatste buut was van Bas Moll en Timo Meijer, als leden van Bier in het Zadel zochten zij nieuwe sponsoren voor hun vereniging. 

Vervolgens werd het jaarlijkse krantje gepresenteerd en werd de schlager gezongen, deze keer door Daan de Wit, Geert Seegers, Stan Ebbing, Tom Kaak en Bart Seegers. Daarna mocht iedereen die geholpen had deze avond naar voren komen voor de grote finale. 

Prins Tom I en zijn gevolg wensen iedereen een fijn carnaval toe!