Het nieuwe kunstgrasveld in aanleg. Foto: PR

Het nieuwe kunstgrasveld in aanleg. Foto: PR

Nieuw kunstgras hoofdveld DVC'26

DIDAM - Op woensdag 15 februari is Domo Sport Grass gestart met de aanleg van het nieuwe hoofdveld in opdracht van gemeente Montferland. De afgelopen weken hebben vrijwilligers de omheining al weggehaald en is er rondom het hoofdveld door MO17-1 de rubberen korrels opgeveegd. Ook zijn de gaten van de oude palen van de omheining weer dicht gestraat. Alles verliep supersnel en goed waardoor DVC’26 voor liep op de planning.

Domo Sport Grass is begonnen met het verwijderen van het oude gras en af te voeren naar Amsterdam. Vorige week woensdag (daags na carnaval) is het nieuwe kunstgras aangeleverd en is er begonnen met het verleggen van het nieuwe kunstgras. Door overtollig regenval is er op donderdag en vrijdag niets op het sportpark gebeurt, begin deze week is er verder gegaan met het verleggen van het kunstgras. Als infill zal er dit keer kurk gebruikt worden. Kurk is milieuvriendelijk en gaat veel minder stinken bij warm weer, ook zal het minder warmte opnemen.

Het is de bedoeling dat vrijdag 3 maart alle werkzaamheden klaar zijn, het kunstgras aangebracht is en de lijnen aangebracht zijn. Daarna zal er eerst een laag zand worden aangebracht en als laatste het kurk. Hierdoor kunnen de teams op zaterdag 4 maart weer trainen op het nieuwe veld en binnen 2 weken ook weer officiële wedstrijden gespeeld kunnen worden.