Achterhoekse Wandeldagen, het hoeven e geen vier te zijn. Foto: PR

Achterhoekse Wandeldagen, het hoeven e geen vier te zijn. Foto: PR

Achterhoekse Wandeldagen

Wandelvierdaagse wordt Wandeldagen

Sport

DOETINCHEM - De afgelopen jaren is de Stichting Achterhoekse Wandelvierdaagse flink bezig geweest met het promoten van haar wandelevenement. Dat krijgt dit jaar een nieuwe naam, om meer aan te sluiten bij de praktijk: De Achterhoekse Wandelvierdaagse heet voortaan ‘Achterhoekse Wandeldagen’.

Deze keuze is gemaakt omdat de stichting vindt dat het evenement een naam verdient die 100 procent past. Afgelopen jaren hebben is opgemerkt dat er naast de vierdaagselopers, ook steeds mensen zijn die één, twee of drie dagen meelopen. Daarom is er behoefte aan een naam zonder het aantal dagen erin. De naam ‘Stichting de Achterhoekse Wandelvierdaagse’ blijft wel gewoon bestaan.
Het evenement wordt omgedoopt met het oog op de toekomst en de ambitie van de Achterhoekse Wandeldagen. De naam ‘Achterhoekse Wandeldagen’ sluit beter aan op het prachtige wandelevenement wat het is geworden. De aankomende edities wordt er meer aandacht gelegd op het feit dat je zelf mag kiezen hoeveel dagen je meeloopt en welke afstand je per dag loopt. Dit mag dus per dag verschillen. De organisatie van de Achterhoekse Wandeldagen hoopt in de komende edities nog meer jonge en jongvolwassen wandelaars aan het evenement te binden, zodat ze met iedereen door de prachtige Achterhoek kunnen wandelen.

Aanmelden kan weer online
Vorig jaar was het evenement een groot succes. Tijdens deze 16de editie liepen er meer dan 3000 wandelaars mee. Sinds 1 januari zijn de inschrijvingen voor de Achterhoekse Wandeldagen van dit jaar, van 17 tot en met 20 mei, geopend. Inschrijven kan via de website.


aw4d.nl