Studenten Graafschap College aan de slag achter de voordeur

Maatschappij

MONTFERLAND - “Ik vind het fijn dat we deze mensen hebben kunnen helpen”, vertelt een van de studenten van het Graafschap College, die op woensdag 15 maart in de gemeente Montferland aan het werk gingen. Zij hielpen een gezin bij het opruimen van hun huis.

Van februari tot en met juni vervullen 23 studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College via Present maatschappelijke diensttijd. In die periode gaan zij onder meer aan de slag bij mensen in een kwetsbare situatie. Zij worden hierbij begeleid door de projectcoördinatoren van Present. Op woensdag 15 maart staken zij de handen uit de mouwen op vier verschillende locaties in de Achterhoek. Een daarvan was het project in Montferland.
“De praktische problemen achter de voordeur stapelen zich vaak op, waardoor mensen door de bomen het bos niet meer zien. Op deze manier zien de studenten in welke situaties mensen terecht kunnen komen. Tegelijkertijd ervaren zij dat hun inzet en aandacht voor de ander een wereld van verschil kan maken”, vertelt Marije Klein, projectcoördinator Present Montferland.
In Montferland gingen vier studenten enthousiast en voortvarend aan het werk. In de loop der jaren had het gezin heel veel spullen verzameld. Om diverse redenen lukte het de ouders niet om het hele huis weer opgeruimd en overzichtelijk te krijgen. De bewoners hadden al voorwerk verricht door zoveel mogelijk in zakken te verzamelen. Alle overtollige spullen werden door de studenten in een grote container gedaan. Een rigoureuze aanpak maar nodig en wenselijk. Het huis van dit gezin is nu weer beter bewoonbaar. Een andere groep gaat het gezin binnenkort helpen bij de laatste loodjes. Iedereen kijkt voldaan terug op een zinvolle en geslaagde middag.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag een leuke ontmoeting met kwetsbare medemensen, waarbij je hen helpt bij een klus in huis of tuin en/of een moment van aandacht biedt? Neem dan contact op met Present en wij zoeken een passende klus: marije.klein@presentmontferland.nl of T 06 23073168. Meer informatie over Present op de website.


www.presentmontferland.nl