Nieuwe leden zijn van harte welkom bij zangkoor No Limit. Foto: Karin van der Velden

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij zangkoor No Limit. Foto: Karin van der Velden

No Limit: "Wij streven wel kwaliteit na"

DIDAM - "We zijn een regionaal dameskoor, dat populaire muziek zingt. We willen er graag wat leden bij. Heel groot hoeven we niet te worden, het is juist fijn dat we elkaar allemaal kennen. Gezelligheid is belangrijk, maar we streven ook wel kwaliteit na."

Door Karin van der Velden

Het koor begon ooit in Beek, onder de naam Young Entertainment. Toen de leeftijd van de leden wat vorderde, werd gekozen voor een naam die aangeeft dat er aan leeftijd geen grenzen zijn: No Limit. Destijds kwamen alle leden uit Beek, nu komen ze uit de hele regio, ook uit Doetinchem en Zevenaar. 

Geen auditie
Berna en Wilma zijn respectievelijk 23 en 24 jaar lid van het koor. Destijds was er nog een toelatingscommissie. No Limit deed ook mee aan het Turmac Korenfestival. Nu hoeft er geen auditie gedaan te worden, maar dirigent Hans de Leeuw neemt wel een stemtest af. Wilma: "Dat is niet om iemands zangkwaliteiten te beoordelen, maar om te bepalen in welke groep iemand kan meezingen. Het bereik van je stem bepaalt of je de sopraanstem kunt zingen, hoge of lage alt of misschien wel tenor." 

Geschoolde dirigent
Berna: "Het koor zingt vierstemmig. Het repertoire bestaat uit populaire liedjes, die vaak bekend zijn bij de leden van het koor en het publiek. We zingen bijvoorbeeld liedjes van Simon en Garfunkel, Billy Joel en Ed Sheeran. Maar ook wel liedjes uit films en musicals. Hans is een geschoolde dirigent die ons ook echt verder wil helpen. We zijn geen koor met solisten, hooguit zingt iemand een klein stukje solo, maar dan valt het koor alweer heel snel in." 

Wilma: "Wat Hans met ons zingt, kunnen we nog inzetten al we ‘s nachts wakker worden. Zo goed studeert hij het met ons in. Hans zorgt er voor dat we met een MP3-bestandje onze eigen stem ook thuis kunnen oefenen. De melodie kun je vaak wel zingen, de andere stemmen zijn wel wat lastiger.

"We kennen elkaar goed. Iedereen maakt op onze leeftijd wel vervelende dingen mee en dan vinden we ook steun bij elkaar. We willen dan ook niet te groot worden, zo'n twintig leden, dat is een mooi aantal. We willen elkaar wel kennen." 

"We willen wel graag in een kleine setting optreden."

Berna vult aan: "We hadden net wat nieuwe leden en toen kwam corona. De koorsector mocht helemaal niets meer. Op een gegeven moment mochten we weer even zingen, maar toen kwam een tweede lockdown. We zijn daardoor wel in ledenaantal gedaald. Dat mensen stoppen, komt altijd voor, daarvoor zijn allerlei redenen. Het probleem is meer dat we in deze tijd geen aanwas kregen. Het aantal leden is nu vijftien, dat maakt je wel kwetsbaar als je vierstemmig zingt. Grote optredens doen we daarom nu niet, maar we willen wel graag in een kleine setting optreden. Rond de kerstdagen hebben we bij 't Peeske gezongen, daar hebben we veel complimenten voor gekregen. Wie interesse heeft in een optreden van ons, kan contact opnemen. Als we weer meer leden hebben, organiseren we graag weer zelf een groot optreden."

Openbare repetitie
No Limit repeteert op maandagen van kwart voor acht tot kwart voor tien in Brede School de Ontdekking, ingang Polstraat. Op 27 maart kan iedereen zo bij de repetitie naar binnenlopen. Op andere maandagen zijn dames ook van harte welkom, maar het is wel handig omdat even aan te geven. Dat kan door Berna Wenting te bellen op 06-40330387.