Hans Metzemaekers. Foto: PR
Hans Metzemaekers. Foto: PR

Preek van de leek

REGIO - De Protestantse Gemeenten ’s-Heerenberg-Zeddam, Silvolde, Etten-Terborg-Ulft en Gendringen-Bontebrug nodigen u uit voor de ‘Preek van de Leek’. Het thema van de preek is: ‘Gelukkig de mens die werkt in de zorg’.

De eerste prediker die we hebben uitgenodigd is Hans Metzemaekers uit ‘s-Heerenberg. Hans heeft 38 jaar lang leiding gegeven aan de Achterhoekse zorgorganisatie Azora. Eerst als hoofd medische dienst (1983), vervolgens als directeur geneesheer (1988) en van 2002-2020 als bestuurder. Hij is sinds twee jaar met pensioen, maar nog altijd betrokken op de zorg. Hij maakt zich zorgen over het imago van de zorg zoals deze in de media benadrukt wordt: de tekorten aan personeel en loon. In zijn preek wil hij een ander geluid laten horen, namelijk hoe verrijkend werken in de zorg is en het wonderlijke dat kan gebeuren tussen zorgverlener en zorgontvanger.
In de ‘Preek van de Leek’ geeft de kerk een podium aan iemand die zijn of haar stem roert in het publieke debat. Politici, cabaretiers, bestuurders, kunstenaars, sporters en columnisten zijn de dominees van deze tijd. Zij zijn de spraakmakers waar mensen naar luisteren. En zij hebben ook een boodschap te verkondigen.
Deze bijzondere bijeenkomst vindt plaats op 26 maart, om 16.00 uur in de protestantse kerk van ’s-Heerenberg (Hof van Bergh 2). Aansluitend is er gelegenheid tot ontmoeting met een hapje en een drankje.