Kinderen van IKC De Toorts verzamelen producten voor Voedselbank Montferland. Foto: Karin van der Velden

Kinderen van IKC De Toorts verzamelen producten voor Voedselbank Montferland. Foto: Karin van der Velden

Elke dag een lekkere maaltijd is niet vanzelfsprekend

Didam - Kinderen van IKC De Toorts in Didam zetten zich in de goede week samen in voor een goed doel. Dit jaar zamelen kinderen in de Goede Week producten in voor Voedselbank Montferland.

Door Karin van der Velden

In de week voor Pasen staan in de hal van De Toorts kratten waar kinderen de producten in verzamelen. Door ervoor te kiezen om Voedselbank Montferland te steunen, wil de school de leerlingen ervan bewust maken dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat er elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel staat. Alle kinderen hebben een strippenkaart gekregen, waarop verschillende klusjes staan. Het is de bedoeling dat ze met de klusjes geld verdienen en daarmee zelf boodschappen doen voor de Voedselbank. De school zelf en de leerkrachten doneren fruit en doen inkopen volgens de schrijf van vijf.
Maartje Kamerbeek en Kees van Hees kwamen vertellen over de Voedselbank. Meester Kees was weer even terug op de school waar hij tot 2010 directeur was. "Ik heb de presentatie die ik normaal aan volwassen geef, aangepast voor de jeugd. We hebben bijvoorbeeld een filmpje laten zien waarin kinderen vertellen hoe het is om van de Voedselbank gebruik te maken. Een belangrijk onderwerp is voedselverspilling en we hebben het gehad over de schijf van vijf. De groepen vijf tot en met acht vonden het een interessant verhaal, merkte ik wel." De ingezamelde spulletjes gaan op 31 maart naar de Voedselbank.