De schoonmaakbrigade. Foto: R

De schoonmaakbrigade. Foto: R

Groot succes Zwerfafvalbrigade Kasteelstad Bergh

'SHEERENBERG - In het kader van de Landelijke Opschoondag op 18 maart heeft de zwerfafvalbrigade Kasteelstad Bergh weer alles uit de kast getrokken om haar steentje bij te dragen en met groot succes. Het weer was ons gunstig gezind en een groot aantal van de 25 leden heeft er aan bijgedragen om op deze dag totaal 22 zakken zwerfafval bijeen te rapen. Het blijkt maar weer eens dat het helaas nog steeds nodig is, ondanks de onlangs ingevoerde statiegeldregeling op kleine plastic flesjes, om zwerfafval uit het milieu te halen en om onze stad een schoner aanzien te geven.

De zwerfafvalbrigade Kasteelstad Bergh gaat dit jaar zijn eerste lustrum in en kan zich verheugen op een toenemend aantal leden. De leden ergeren zich met name aan het vele zwerfafval in hun omgeving. Zij zijn zich ook terdege bewust dat alle plastic en ander afval dat in het milieu terecht komt uiteindelijk onze leefwereld en ons nageslacht schade zal toebrengen. De leden krijgen voor de uitoefening van hun werk de volle medewerking van de gemeente en provincie die de nodige attributen en vuilniszakken gratis ter beschikking stelt. Ook de volle vuilniszakken worden wekelijks door de gemeente opgehaald. Onze brigade werkt zonder rooster geheel vrijblijvend en naar eigen inzicht. Voor de onderlinge binding houden we 3 of 4 keer per jaar een gezamenlijke actie waarna er bij een plaatselijke horecagelegenheid koffie gedronken wordt, soms ook met gebak als er leden zijn die tijdens hun werk een spontane donatie ontvangen hebben.

Mocht u zich ook aangesproken voelen om lid te worden van onze zwerfafvalbrigade kunt u zich hiervoor aanmelden bij Gerard Fränzel, email gerard.agnes@kpnplanet.nl