36e elfstratentocht op rolschaatsen en skeelers

NIEUWDIJK - Voor de zesendertigste keer organiseert het Open Jeugdwerk in Nieuw-Dijk de succesvolle Elfstraten-toertocht op rolschaatsen.

Het dorp wordt op 2 april omgetoverd in 'de provincie Friesland'. De straten krijgen de namen van de elf Friese steden. Natuurlijk zal er op meerdere plaatsen weer 'geklûnd' moeten worden. Onderweg zijn elf controleposten opgesteld, waar de deelnemers een stempel op hun deelnemerskaart krijgen. Zijn alle elf stempels verzameld, dan krijgt iedere deelnemer bij terugkomst in de “Frieslandhal” (Dorpshuis “de Meikever”) een elfstratenkruis.
Onderweg zijn verzorgingsposten ingericht, maar ouders en toeschouwers zijn van harte welkom ook iets te doen.  Samen met de gemeente en politie zijn alle mogelijke veiligheidsmaatregelen getroffen en is de EHBO en een aantal BHV’ers aanwezig. Ondanks deze voorzorgen rijdt iedereen op eigen risico.

Kinderen die aan de tocht mee willen doen, moeten zich van tevoren opgeven, net als bij de echte schaatstocht. Deelname kost vijf euro.
Er zijn twee verschillende inschrijfmogelijkheden: een route van 4,5 km voor leerlingen van groep 1 t / m 6 van de Basisschool (blauwe kaart). Een route van 8 km voor leerlingen van groep 7 en 8 van de Basisschool en voor leerlingen van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. (t / m 14 jaar- rode kaart). Inschrijving kan van 12.00 uur tot 13.00 uur op Zaterdag 25 maart en 2 April in Dorpshuis "de Meikever” aan de Smallestraat in Nieuw-Dijk.

Mensen die buiten Didam wonen kunnen op bovengenoemde zaterdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur bellen met het Dorpshuis; telefoon:  0316-226322. Of via Sjors Sportief. Bij 150 deelnemers sluit de inschrijving, dus reageer snel.

Zorg ervoor dat je op zondag 2 april uiterlijk om 10.15 uur aanwezig bent in de Meikever.