De vrijwilligers poseren tussendoor even voor een foto. Foto: PR Present Montferland

De vrijwilligers poseren tussendoor even voor een foto. Foto: PR Present Montferland

Present Montferland

Medewerkers Plavei helpen bewoner bij opruimen tuin

‘Dankbaar om iets te mogen betekenen’

MONTFERLAND - “Ik vond het dankbaar om wat voor deze bewoner te mogen betekenen. We konden echt een verschil maken met een ochtend werk verzetten”, vertelt een van de medewerkers van Plavei die een bewoner in de gemeente Montferland hielp bij het opruimen van zijn tuin. De tuin van de man stond vol met spullen en de conifeerhaag moest nodig worden gesnoeid. Zelf kon hij de klus niet overzien en door een operatie was hij niet in staat deze klus alleen te doen. Hij wilde graag weer een overzichtelijke tuin, die hij dan, nadat het was opgeruimd, zelf kan bijhouden. Daarom klopte zijn begeleider van Estinea aan bij Present Montferland voor hulp.

De groep van zes vrijwilligers vanuit Plavei ging voortvarend aan de slag. Als eerste snoeiden ze de coniferenhaag, dat gaf al een heleboel ruimte. Vervolgens werden alle zaken die niet in de tuin thuis hoorden in een container gedaan. Naast dat ze het een zeer dankbare klus vonden om te doen, hebben de collega’s het ook erg gezellig met elkaar en de bewoner gehad. Tussendoor kregen ze een goede bak koffie met wat lekkers erbij van de bewoner en was er volop tijd om met elkaar te praten.

Het resultaat na een ochtend hard werken mag er dan ook zijn. “Onze cliënt is erg blij met zijn opgeruimde tuin. Hij vond het vriendelijke en gezellige mensen waar hij ook lekker mee kon kletsen”, lieten zijn begeleiders na afloop weten. De paar uren hard werken werd afgesloten met een gezamenlijke lunch die door de bewoner was gemaakt.

Wie nieuwsgierig is geworden en ook graag een leuke ontmoeting wil met mensen die wel wat hulp en/of aandacht kunnen gebruiken, kan contact opnemen met Present. Er wordt dan een passende klus gezocht. Voor informatie mail: marije.klein@presentmontferland.nl of  bel 06-23073168 . Meer informatie over Present staat op www.presentmontferland.nl.