De historische moestuin van kasteel Keppel ligt vlakbij de molen in Keppel. Foto: PR

De historische moestuin van kasteel Keppel ligt vlakbij de molen in Keppel. Foto: PR

Klimaatfietstocht rond Doetinchem en Keppel

DOETINCHEM/REGIO - De Achterhoek bruist van de natuurvriendelijke, ecologische en biologische initiatieven. Projecten waar we trots op mogen zijn, omdat ze allemaal als doel hebben de Achterhoek mooi en leefbaar te houden, ook voor volgende generaties. Beweging Liefde voor het Klimaat organiseert daarom geregeld fiets- en wandeltochten in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens die tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie duurzame projecten.

Op Paaszaterdag staat er een rondje Doetinchem-Keppel op het programma. Vanaf het station gaat de fietstocht allereerst naar de Stadsboerin, waar Ellen Willems het terrein van voormalige gevangenis De Kruisberg heeft omgetoverd tot een groene oase. Er zijn twee moestuinen, een boomgaard, een varkensweide, vlindertuin, herberg, winkeltje en werkplaats. Zo'n vijftig vrijwilligers met zeer verschillende achtergronden zijn er actief. Onder het genot van een kopje koffie of thee met zelfgemaakte koek krijgen de deelnemers een korte uitleg over wat de vrijwilligers allemaal doen. Via de Kruisbergse Bossen wordt er gefietst naar Laag-Keppel. In de historische moestuin van Landgoed Keppel heeft Marieke Kitzen een moderne en duurzame bloemenpluktuin geraliseerd. Van juni tot en met oktober bloeien er asters, cosmea, dahlia’s, korenbloemen, leeuwenbek, zonnebloemen en heel veel ander moois. Plukken en betalen: alles geheel self-service. Op het landje zit verder een heuse charcuterie. Edward Goossens maakt er heerlijke pâté, rilette, gedroogde ham en buikspek van lokaal en duurzaam varkensvlees. Als er nog tijd is voor een extra lusje, wordt de zadenbieb aan Valkenbos 4 in Hoog-Keppel bezocht. Hier kan men biologische groente-, bloemen- en kruidenzaden inbrengen, ruilen en lenen. Hierna gaat de tocht terug naar station Doetinchem.

Wanneer en waar
De fietstocht is op Paaszaterdag 8 april. Vertrek om 11.30 uur bij station Doetinchem, terug om 14.30 uur. In het weekend kunnen treinreizigers gratis de fiets meenemen met Arriva. Bij de Stadsboerin is er koffie of thee met wat lekkers. Lunch (zelf meenemen) is bij de Bloemenpluktuin in Laag-Keppel. De tocht is ongeveer 20 kilometer.

Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com en via Facebook en Instagram. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op bovenstaand mailadres.

Blije borden heten iedereen welkom bij de Stadsboerin in Doetinchem. Foto: PR