Optreden van de Barghse Jonges in het Barghse Huus, Foto: Robin Sommers

Optreden van de Barghse Jonges in het Barghse Huus, Foto: Robin Sommers

Concert Barghse Jonges live op internet

‘SHEERENBERG – Het laatste van de vier uitverkochte theaterconcerten van de Barghse Jonges is live te zien via internet. Wel vraagt de band een redelijke vrijwillige vergoeding van degenen die er gebruik van maken. Alle opbrengsten gaan namelijk naar de kankerbestrijding, ook de bijdragen van online kijkers.

Door Marlous Velthausz

Na de aankondiging in september vorig jaar waren de vier geplande theaterconcerten van de ’s-Heerenbergse gelegenheidsband in het Barghse Huus binnen een paar dagen uitverkocht. Vele honderden geïnteresseerden visten daardoor achter het net. 

"We konden echt geen avonden meer bijboeken in verband met andere optredens en vakantieafspraken”, vertelt woordvoerder Fred Willemsen van de Barghse Jonges. "Daarom hebben we StadsTV Bergh gevraagd of zij iets voor ons konden betekenen.” Dat is gelukt. Op het internet, op het Youtubekanaal van deze stadszender wordt het laatste concert op zaterdag 1 april live uitgezonden vanaf 20.00 uur. Daarmee is het concert zowel op je mobiel, laptop of via de app op je smart-tv te zien: Youtube >> StadsTV Bergh >> Live

Om de toegang laagdrempelig te houden is de uitzending niet afgeschermd met een wachtwoord maar vrij toegankelijk voor iedereen. Wel worden kijkers vriendelijk verzocht om een financiële bijdrage aan het project over te maken via de betaallink tijdens de uitzending of rechtstreeks op de bankrekening van de Stichting Barghse Jonges: IBAN: NL32 RABO 0374 6645 01 

De band maakt geïnteresseerden er op attent dat het een eenvoudige registratie wordt en geen uitgebreide televisieshow. Afgelopen vrijdag en zaterdag ging de concertreeks in première in een uitverkocht Barghse Huus. Komend weekend vinden het derde en vierde concert plaats.