Repair Café opent de deuren bij Trefpunt de Bongerd

'S-HEERENBERG - Het is een lang gekoesterde wens van de inwoners van ’s-Heerenberg: een Repair Café waar kapotte spullen gerepareerd kunnen worden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En nu is het zover! Met de opening van Trefpunt de Bongerd is er een mooie locatie gevonden voor het Repair Café en zijn de plannen in een stroomversnelling geraakt.

Maar wat is een Repair Café eigenlijk? Het is een plek waar men terechtkan om kapotte spullen gratis te repareren (een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd). Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten, speelgoed, computers of kleine reparaties aan een fiets. Het Repair Café is niet alleen nuttig om spullen te repareren, maar ook om afval te verminderen. Door spullen opnieuw te gebruiken, worden ze niet weggegooid. Op 6 mei wordt er in Trefpunt de Bongerd van 13.00 uur tot 16.00 uur een introductiedag georganiseerd. Tijdens deze dag kan men langskomen met kapotte spullen, elkaar ontmoeten en kennisdelen. Samen met de vrijwilligers wordt er dan geprobeerd de spullen te repareren.
Tijdens de introductiedag is het zelfs mogelijk om uw messen en scharen te laten slijpen. Wie na het lezen van dit artikel denkt: 'ik wil graag helpen', dat kan! Het Repair Café is namelijk op zoek naar vrijwilligers. Mensen die bereid zijn om hun kennis en vaardigheden te delen en te helpen bij het repareren van spullen. Bijvoorbeeld met kennis van kleding, textiel, elektrische apparaten, computers, meubels of fietsen. Maar ook mensen die kunnen organiseren, contacten kunnen onderhouden met andere organisaties en reparateurs, kunnen zorgen voor financiering of willen helpen als gastvrouw/-heer die de bezoekers welkom heet, zorgen voor koffie en thee en het aanspreekpunt willen zijn.
Wie nog oud gereedschap heeft liggen, maakt de vrijwilligers van het Repair Café ook heel blij. Neem contact op met repaircafesheerenberg@outlook.com of bekijk de Facebookpagina: Repair Café ’s-Heerenberg.
Tot 6 mei bij trefpunt de Bongerd : Bongerd 10, 7041GL ’s-Heerenberg