Dodenherdenking in ’s-Heerenberg / Stokkum

’S-HEERENBERG - Stichting Herdenken Bevrijding Bergh nodigt de inwoners van ’s-Heerenberg en Stokkum uit om deel te nemen aan de dodenherdenking op donderdag 4 mei 2023.

De herdenking begint om 19.00 uur in de Pancratiuskerk. Namens de gemeente Montferland zal wethouder Jeannette Derksen een overdenking houden.
Tevens zal er een vertegenwoordiger namens de gezamenlijke kerken het woord voeren.
Kinderen uit groep 6 of 7 van de Mariabasisschool, de Openbare Basisschool ‘t Montferland en de Galamaschool zullen enkele gedichten voordragen.
Na de herdenkingsbijeenkomst in de kerk zal om 19.47 uur de stille tocht, voorafgegaan door harmonie Crescendo, naar monument de “Goede Herder” aan de Oude Doetinchemseweg plaats vinden.

Om 20.00 uur wordt na het blazen van de Taptoe 2 minuten stilte gehouden. Aansluitend zal wethouder Jeannette Derksen namens de gemeente Montferland een krans bij het monument leggen, aangevuld met bloemen van de schoolkinderen.

Harmonie Crescendo zal de plechtigheid afsluiten met het Wilhelmus. Het Sint Antoniusgilde en het Sint Oswaldus Gilde zullen ook weer aanwezig zijn bij het monument “de Goede Herder” om de gevallenen te eren.

Voorafgaand aan de stille tocht worden er bloemen gelegd door de organisatie bij de 'stolpersteine' aan de Molenstraat (hoek Kellenstraat), in de Hofstraat en bij de Canadese 25 Pounder op de Bleek.

Daarna is iedereen welkom om bij café de Snor onder het genot van een kopje koffie of thee nog even na te praten.