Afbeelding

Vrouwen van Nu Zeddam doen aan buikdansen

ZEDDAM - Vorige week dinsdagavond hebben leden van de Vrouwen van Nu, afd. Zeddam en omstreken tijdens een Oriëntaalse avond kennisgemaakt met buikdansen.

Dit is één van de oudste dansvormen van de wereld. Iedere vrouw kan buikdansen. Het maakt niet uit welk figuur je hebt en hoe oud je bent.
De avond begon voor alle aanwezige vrouwen met het in praktijk brengen van de beginselen van het buikdansen: enthousiasme en blijven lachen! Sheilah wist met haar enthousiasme de meeste vrouwen over de streep te trekken om hun buik (en andere delen van het lichaam) te laten trillen/dansen.

De eerste minuten van de workshop aarzelden de meeste vrouwen nog, maar na zich met mooie gekleurde heupdoeken met belletjes gekleed te hebben en een tijdje oefenen, voelde men zich vrij.

Na de pauze werden diverse dansen uitgevoerd door de danseressen, zowel solo als in groepjes. Dit werd een bont spektakel met de kenmerkende 'buikdansmuziek'. Kortom: het was een memorabele avond met wederom veel plezier en gezelligheid.

Op de volgende afdelingsavonden staan er weer heel ander onderwerpen op het programma. Eerst op 9 mei vanaf 19.45 uur, in het Dorpshuis in Zeddam. Dan houdt Rob van Eck een presentatie houden over 'Wereldvrouwen'. En op 13 juni is het onderwerp 'Omgaan met dementie'.

Voor meer informatie: vvn.zeddam@gmail.com.