Lekker toeren door de Achterhoek en Duitse grensstreek tijdens de Oude IJsseltocht. Foto: PR

Lekker toeren door de Achterhoek en Duitse grensstreek tijdens de Oude IJsseltocht. Foto: PR

RTC de Wildt houdt Oude IJsseltochten met gravelroute

ULFT - De 34ste Oude IJsseltocht staat voor zondag 7 mei op de fietskalender en het is één van de mooiste toertochten voor fietsliefhebbers in de regio. De routes gaan door de indrukwekkende Achterhoek en de prachtige Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen.

Onderweg kunnen de deelnemers genieten van glooiend heuvellandschap, afgewisseld met vlakke stukken en een aantal pittige klimmetjes. Er zijn verschillende varianten uitgezet. Voor mensen met een racefiets zijn er tochten met afstanden van 95, 130 en 165 kilometer. De Oude IJsseltocht is geschikt voor fietsers op elk niveau. Naast aantrekkelijke routes is het een compleet verzorgde toertocht met pauzeplekken.

Deelnemers met een gravelbike komen ook aan hun trekken. De organisatie heeft dit jaar een mooie graveltocht in petto voor de liefhebbers. De graveltocht heeft dit jaar de primeur tijdens de Oude IJsseltocht. Een schitterende gravelroute van ongeveer vijfenzeventig kilometer door het Achterhoekse landschap. De tocht is inclusief een speciaal biertje en een broodje hamburger. De kosten hiervoor zijn 17,50 euro.

Wie een stadsfiets of E-bike heeft, kan kiezen voor een route van veertig kilometer; deze is geschikt voor het hele gezin en cirkelt rondom Ulft. Na afloop kan men nog nagenieten van de rit onder het genot van een (speciaal) biertje en een broodje hamburger van de barbecue. 

Inschrijven vooraf kan via fietssport.nl. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. De startlocatie is gevestigd aan de Dr. Ariënsstraat 5 in Ulft.